Fındıklı Kek



Fındıklı kek, içerisine yumurta,şeker, sıvı yağ, un ve fındık koyularak yapılan bir kek türüdür. Fındıklı kek, her zaman yapabileceğimiz kolay ve çabuk hazırlanan bir kek tarifidir. Çocuklarımıza ve beş çaylarına yaparak misafir ikramlarına da sunabiliriz. Fındık vitamin değerleri yüksek bol enerji veren bir yiyecektir. Fındığı kek içinde kullanarak kekin besleyici ve enerji verici özelliğini arttırmış oluruz. 

Fındıklı Kek Malzemeleri
  •  4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı ince çekilmiş fındık 
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Fındıklı Kek Yapılışı

Fındıklı kek yaparken kullanacağımız yumurtaları bir süre önce buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığında bekletelim. Yaklaşık 4-5 saat bekletilirse yumurtalar ılık olur ve kek istediğimiz gibi kabarır. Çünkü yumurtaları buzdolabından çıkartıp soğuk olarak kek hamuru hazırlarsak kek kabarmaz.

Geniş ve derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp üzerine toz şeker ekleyelim. Mikser yardımı yüksek ayarda, köpükler oluşana kadar çırpalım. Sıvı yağ ve süt ekleyerek çırpmaya devam edelim. Toz şekerin iyice erimesi gerekir. Fazla çırpmayarak şekeri eritmez isek kek yediğimiz zaman çıtır çıtır bir ağzımıza gelir.
Fındıklı Kek

Ayrı bir kap içerisine unu eleyerek alalım. Üzerine kabartma tozu, kakao ve vanilyayı da eleyerek karıştıralım. Elediğimiz unlu karışımı da kek malzemesine ekleyerek çırpalım. Bu aşama da tahta bir kaşık kullanarak unu topaklanma olmadan karıştıralım. Fındıkların kabuklarını ayıklayıp mutfak robotu ile ince bir şekilde kıyalım. Kullanacağımız fırın tepsisi ve kek kalıbını margarin ile yağlayıp üzerine hafifçe un serpelim. Hazırlanan fındıklı kek hamurunu kek kalıbına döküp elimiz ile sallayarak hamurun eşit şekilde kalıba yayılmasını sağlayalım.
 
Daha önceden ısıtılmış fırında 175 derece sıcaklıkta pişirelim. Fındıklı kek fırında iken en az yarım saat fırının kapağını açmamamız gerekir. Çünkü kabarmış olan kek tamamen pişmediği için fırının kapağı açılınca birden söner. Yaklaşık olarak 35-40 dakika da pişmiş olur. Kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabiliriz. Kek içine batırdığımız kürdan ıslak ve hamurlu ise kek pişmemiş olur. Eğer batırdığımız kürdan kuru ise fındıklı kek pişmiş demektir. 

Fındıklı kek pişince fırından çıkartılır ve soğuması için bir kenara alınır. Daha sonra kek kalıbı ters çevrilerek kalıptan çıkartılır. Üzerine pudra şekeri serpilerek dilimlenir. Fındıklı kek servise hazırdır. 

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:37:40





Fındıklı Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Fındıklı Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Sufle Kek

Sufle kek çok harika bir kektir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kektir. Herkes çok beyeniyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kektir. Çocuklarında çok...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta; Değerli arkadaşlar muzlu rulo pasta biraz zahmetli olan tariflerimizden biridir. Fakat lezzeti bu zahmete girdiğinize değecektir. Çocukların gözdesi olan muzlu rulo pasta gerek yaş günlerinde yada güzel bir karne...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018