Köstebek Pasta



Köstebek Pasta; Görünüm olarak köstebeğe benzediği için bu adıyla bilinen bir tariftir. İç kremanın kıvamını tutturmak oldukça önemlidir.  Katı bir krema olması gerekir. Akışkan olursa görselliğini bozar ve bütün emeğiniz heba olur.Özellikle bir gece bekletilmesi halinde krema daha koyulaşıp görselliği sağlayacaktır. Şimdi dilerseniz bu renkli tarifimi sizlerle paylaşayım. Hepinize kolay gelsin.

Köstebek Pasta Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı dolu süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı  tepeleme un 
  • 3 yemek kaşığı kakao 

Köstebek Pasta Kreması İçin;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya 
  • Çikolata parçaları

Köstebek Pasta Arası İçin;

  • 2 yada 3 adet muz
Köstebek Pasta Yapılışı;

Öncelikle keki hazırlamak için; süt,  yumurta, şeker,  sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu bir kabın içerisinde iyice  karıştırın. En son olarak da  kakaoyu ekleyin ve tekrar karıştırın. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın ve harcı döküp yayılmasını sağlayın.

Köstebek Pasta

Önceden ısıtılan 180 derecelik fırına sürün. Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra ters çevirerek pasta tabağına düzgün bir şekilde yerleştirin. Kaşık yardımıyla kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak ortasını oyun. Oyduğunuz kek kırıntılarını pastanın en üzerine serpiştirmek için iyice ufalayın. 

Kekimizin pişmesini beklerken kremamızı hazırlayalım.  Kreması için süt, un ve vanilyayı bir tencerede iyice karıştırıp pişmesi için ocağa alın.Koyulaşıp kıvama ulaşınca ocaktan alın ve 5 dk. sonra kremşantiyi toz olarak ekleyip blendır ile iyice karıştırın. En son olarak da çikolata parçalarını kremaya ekleyip karıştırın.

Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve düz tarafı altta olacak şekilde kekin oyulan kısmını tamamen kapatın. Daha sonra kremayı muzların üzerini örtecek şekilde oyulan kısmın her yerine güzelce yayın. Ayırmış olduğunuz kek kırıntılarını kremanın üzerine hafifçe bastırarak, kremayı da tamamen kapatacak şekilde pastanın üstüne serpiştirin. Ayırmış olduğunuz bu kek kırıntıları pastanızın üstünde pütür pütür bir görüntü oluşturacaktır ve köstebek pastanız başarıyla tamamlanmış olacaktır. Buzdolabında 1-2 saat bekletin köstebek pastanız hazır. 

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 26.07.2016 12:02:15





Köstebek Pasta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Köstebek Pasta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Sufle Kek

Sufle kek çok harika bir kektir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kektir. Herkes çok beyeniyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kektir. Çocuklarında çok...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Patatesli Poğaça

Patatesli poğaça, hamur işi severler için patatesli poğaça hem doyurucu hem de lezzet bakımından güzel bir seçim olabilir. Özellikle kabul günlerinde veya arkadaş toplantılarınız varsa patatesli poğaça yapmanızı tavsiye ederiz. Ha...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ocak - 2018