Krem Karamelli Kek



Krem karamelli kek, içerisinde krema ve karamel bulunan bir kek türüdür. Hazırlanış ve pişiriliş yöntemi olarak diğer keklere göre oldukça farklıdır. Görünüş ve lezzet olarak da dikkat çekici bu kekin hazırlanması da zor değildir. 

Krem Karamelli Kek Malzemeler

Kek İçin Malzemeler
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  •  Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  •  limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
Kremkaramel İçin Malzemeler
  • 4 tane yumurta 
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • limon kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı toz şeker ( yakmak için)
Krem Karamelli Kek Yapılışı

Yapışmaz bir teflon tavaya yarım su bardağı toz şeker koyulur. Kısık ateş üzerine karıştırılarak yakılır ve karamel haline getirilir. Sonra krem karamel hazırlanır. Derin bir karıştırma kabının içine yumurtalar kırılır ve toz şeker ile beraber çırpılır. Bir tane limonun kabuğu rendelenir ve yarısı kek hamurunda kullanılmak için bir kase içine ayrılır. Kalan limon kabuğu rendesi ve vanilya krem karamel malzemesine eklenerek çırpmaya devam edilir
Krem Karamelli Kek

Ortası delik kek kalıbı alınır ve yağlanmaz. Alt kısmına karamel edilmiş toz şeker koyulur. Üzerine hazırlanan krem karamel dökülür. 

Daha sonra kek hazırlanmaya başlanır. Geniş ve derin bir kap içine yumurtalar kırılır ve toz şeker ile beraber çırpılır. Koyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir.  Ayrı bir kap içerisine un elenir kakao ve kabartma tozu ile karıştırılır. Kek malzemesine yavaş yavaş un eklenerek çırpılır. Kalan limon kabuğu rendesi de kek hamuruna eklenerek karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru  kalıp içindeki krem karamelin üzerine dökülür. 

Derin ve büyük bir fırın tepsisinin içine su koyularak ortasına bu kek kalıbı yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırına bu şekilde yerleştirilir. Krem karamelli kek normal pişirilen keklere göre daha geç pişer. Kürdan yardımı ile kekin pişip pişmediği kontrol edilir. Kürdan hamurlu ise pişmemiş, kuru ise pişmiş olur. Krem karamelli kek fırından çıkarıldıktan sonra bir süre bekletilerek oda ısısına gelmesi beklenir. Daha sonra buzdolabına koyularak bir gece bekletilir. Servis yapılacağı zaman bir tepsi içerisine kalıp ters çevrilir. Krem karamelli kek dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:53:04





Krem Karamelli Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Krem Karamelli Kek"

Onatsü

Cevap Sayısı: 0
ben yaptım tuttu çok güzel

2014-02-22 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kepekli Kek

Kepekli kek, Pasta, börek veya tatlı bence kimsenin vazgeçemeyeceği yiyeceklerden bir tanesidir. Büyük veya küçük herkesin severek yediği yiyeceklerdir bunlar. Pasta veya börek diyet yapanların, sağlıklı beslenenlerin veya sürekli...

Taze Kayısılı Kek

Taze Kayısılı Kek; Malatyalı biri olarak böyle bir tarifi sizlerle paylaşmak benim için biraz daha heyecanlı olacaktır. Çeşitli şekillerde tükettiğimiz kayısıyı bu sefer de kek tarifimizde kullanacağız. Hem içine hem üstüne kullan...

Şeker Hamurlu Kurabiye

Şeker Hamurlu Kurabiye, yakın dönemde oldukça çok tercih edilen tarifler arasında olan şeker hamurlu kurabiye, özellikle doğum günü partilerinde, kına ve düğün organizasyonlarında, diş buğdayı ve ilk adım kutlamalarında tercih edi...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Diyabetik Kek

Diyabetik kek, Kek, pasta veya tatlıyı sevmeyen yoktur bence. Özellikle de biz Türk milletinin tatlıya ne kadar düşkün olduğunu herkes biliyordur. Ancak herkes tatlıyı sevebilir ama herkes tatlı yiyemez. Çünkü şeker hastalığı olan...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Fındık Ezmeli Kek

Fındık Ezmeli Kek, oldukça pratik olması nedeni ile ve fındık ezmesi sevenler için şahane bir lezzet olmasının yanı sıra zahmetsizce çarçabuk hazırlanmasından dolayı sizlerde  özellikle çat kapı gelen konuklar için  çayınız demlen...

Mikro Dalgada Kek

Mikro Dalgada Kek, En pratiğinden, en nefisinden, şahane bir lezzeti ve dokusu olan bu keki sevdiklerinize yapmalısınız. Bilhassa çocuklar çok sever, mikro dalgada yapılan kek, anneler tarafından bu nedenle sık yapılır. Üstelik ça...

Kalburabastı

Kalburabastı, Tatlı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir.Her yaş grubunun severek tükettiği bir yiyecektir.Bu kadar sevildiği içinde tatlı çeşitleri bizim mutfağımızda fazlası ile mevcuttur. Hatta tatlı o kadar...

Köstebek Pasta

Köstebek Pasta; Görünüm olarak köstebeğe benzediği için bu adıyla bilinen bir tariftir. İç kremanın kıvamını tutturmak oldukça önemlidir.  Katı bir krema olması gerekir. Akışkan olursa görselliğini bozar ve bütün emeğiniz heba olu...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2016