Krem Karamelli Kek



Krem karamelli kek, içerisinde krema ve karamel bulunan bir kek türüdür. Hazırlanış ve pişiriliş yöntemi olarak diğer keklere göre oldukça farklıdır. Görünüş ve lezzet olarak da dikkat çekici bu kekin hazırlanması da zor değildir. 

Krem Karamelli Kek Malzemeler

Kek İçin Malzemeler
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  •  Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  •  limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
Kremkaramel İçin Malzemeler
  • 4 tane yumurta 
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • limon kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı toz şeker ( yakmak için)
Krem Karamelli KekKrem Karamelli Kek Yapılışı

Yapışmaz bir teflon tavaya yarım su bardağı toz şeker koyulur. Kısık ateş üzerine karıştırılarak yakılır ve karamel haline getirilir. Sonra krem karamel hazırlanır. Derin bir karıştırma kabının içine yumurtalar kırılır ve toz şeker ile beraber çırpılır. Bir tane limonun kabuğu rendelenir ve yarısı kek hamurunda kullanılmak için bir kase içine ayrılır. Kalan limon kabuğu rendesi ve vanilya krem karamel malzemesine eklenerek çırpmaya devam edilir. Ortası delik kek kalıbı alınır ve yağlanmaz. Alt kısmına karamel edilmiş toz şeker koyulur. Üzerine hazırlanan krem karamel dökülür. 

Daha sonra kek hazırlanmaya başlanır. Geniş ve derin bir kap içine yumurtalar kırılır ve toz şeker ile beraber çırpılır. Koyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir.  Ayrı bir kap içerisine un elenir kakao ve kabartma tozu ile karıştırılır. Kek malzemesine yavaş yavaş un eklenerek çırpılır. Kalan limon kabuğu rendesi de kek hamuruna eklenerek karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru  kalıp içindeki krem karamelin üzerine dökülür. 

Derin ve büyük bir fırın tepsisinin içine su koyularak ortasına bu kek kalıbı yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırına bu şekilde yerleştirilir. Krem karamelli kek normal pişirilen keklere göre daha geç pişer. Kürdan yardımı ile kekin pişip pişmediği kontrol edilir. Kürdan hamurlu ise pişmemiş, kuru ise pişmiş olur. Krem karamelli kek fırından çıkarıldıktan sonra bir süre bekletilerek oda ısısına gelmesi beklenir. Daha sonra buzdolabına koyularak bir gece bekletilir. Servis yapılacağı zaman bir tepsi içerisine kalıp ters çevrilir. Krem karamelli kek dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:53:04





Krem Karamelli Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Krem Karamelli Kek"

Onatsü

Cevap Sayısı: 0
ben yaptım tuttu çok güzel

2014-02-22 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Taze Kayısılı Kek

Taze Kayısılı Kek; Malatyalı biri olarak böyle bir tarifi sizlerle paylaşmak benim için biraz daha heyecanlı olacaktır. Çeşitli şekillerde tükettiğimiz kayısıyı bu sefer de kek tarifimizde kullanacağız. Hem içine hem üstüne kullan...

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye; Genelde tatlısını yediğimiz kurabiye tariflerimizin şimdi de tuzlu tarifini sizlerle paylaşacağım. Günümüz de şekere olan ilginin bilinçli bir şekilde gittikçe azaldığını biliyoruz. İşte bu tarifimde tam da şekerli...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Kremalı Kek

Kremalı Kek; Lezzetli bir pasta tarifidir. Zahmetli gibi görünebilir ama oldukça kolaydır. Bütün işlemleri sırasıyla yaparsanız kremalı kekiniz kısa sürede hazır olacaktır. Hadi denemeye var mısınız? Kolay olduğunu yaptıktan sonra...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Tiramisu

Tiramisu, son yıllar da ülkemizde olduğu kadar bütün dünyada da oldukça tanınan ve beğeni kazanan bir lezzettir. İtalyanlara ait bir lezzet olmasına rağmen güzel yurdumuzda bunu oldukça başarılı yapan ustalarımız tabiki kaçınılmaz...

Muhallebi Dolgulu Kek

Muhallebi Dolgulu Kek; Değerli dostlarım büyük ihtimalle hepiniz kek ve muhallebiyi ayrı ayrı yemişsinizdir. Peki bu ikiliyi bir tarifte toparlarsak nasıl olacak acaba ben yaptım ve çok beğendim. Sizlerinde beğenisine sunayım. Öne...

Sütsüz Havuçlu Kek

Sütsüz Havuçlu Kek; Oldukça lezzetli bir tariftir. Havuç, ceviz ve tarçının muhteşem kokusuyla buluşturulan bu tarifimizi artık beş çaylarınız da eksik etmiyeceksiniz. Süt yada yoğurt kullanmadan yaptığımız sütsüz havuçlu keki bir...

Bitter Çikolatalı Kek

Bitter Çikolatalı Kek; Kek tarifi hepimizin bildiği kolay bir tariftir. Fakat bunu bitter çikolatayla farklılaştırabiliriz. Damak zevkine göre acımtırak bitter çikolata tadıyla keki buluşturduğumuz zaman vazgeçilmez bir kek tadı o...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ağustos - 2016