Pudingli Islak Kek

Yumurtasız Kek

Krem Şantili Islak Kek

Yumuşak Kek Tarifi

Sütsüz Kek

Borcamda Kek



Krem Karamelli Kek



Krem karamelli kek, içerisinde krema ve karamel bulunan bir kek türüdür. Hazırlanış ve pişiriliş yöntemi olarak diğer keklere göre oldukça farklıdır. Görünüş ve lezzet olarak da dikkat çekici bu kekin hazırlanması da zor değildir. 

Krem Karamelli Kek Malzemeler

Kek İçin Malzemeler
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  •  Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  •  limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
Kremkaramel İçin Malzemeler
  • 4 tane yumurta 
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • limon kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı toz şeker ( yakmak için)
Krem Karamelli KekKrem Karamelli Kek Yapılışı

Yapışmaz bir teflon tavaya yarım su bardağı toz şeker koyulur. Kısık ateş üzerine karıştırılarak yakılır ve karamel haline getirilir. Sonra krem karamel hazırlanır. Derin bir karıştırma kabının içine yumurtalar kırılır ve toz şeker ile beraber çırpılır. Bir tane limonun kabuğu rendelenir ve yarısı kek hamurunda kullanılmak için bir kase içine ayrılır. Kalan limon kabuğu rendesi ve vanilya krem karamel malzemesine eklenerek çırpmaya devam edilir. Ortası delik kek kalıbı alınır ve yağlanmaz. Alt kısmına karamel edilmiş toz şeker koyulur. Üzerine hazırlanan krem karamel dökülür. 

Daha sonra kek hazırlanmaya başlanır. Geniş ve derin bir kap içine yumurtalar kırılır ve toz şeker ile beraber çırpılır. Koyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir.  Ayrı bir kap içerisine un elenir kakao ve kabartma tozu ile karıştırılır. Kek malzemesine yavaş yavaş un eklenerek çırpılır. Kalan limon kabuğu rendesi de kek hamuruna eklenerek karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru  kalıp içindeki krem karamelin üzerine dökülür. 

Derin ve büyük bir fırın tepsisinin içine su koyularak ortasına bu kek kalıbı yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırına bu şekilde yerleştirilir. Krem karamelli kek normal pişirilen keklere göre daha geç pişer. Kürdan yardımı ile kekin pişip pişmediği kontrol edilir. Kürdan hamurlu ise pişmemiş, kuru ise pişmiş olur. Krem karamelli kek fırından çıkarıldıktan sonra bir süre bekletilerek oda ısısına gelmesi beklenir. Daha sonra buzdolabına koyularak bir gece bekletilir. Servis yapılacağı zaman bir tepsi içerisine kalıp ters çevrilir. Krem karamelli kek dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun...






Krem Karamelli Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Krem Karamelli Kek"

Onatsü

ben yaptım tuttu çok güzel

22.02.2014


#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Eylül - 2014