Lokum Kek



Lokum kek, özel davetlerinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz, ilk bakış da kek görüntüsü vermeyen ancak kesildiğin içerisinde kekinin lezzetini barındıran enfes bir lezzettir. Bu tarifi ilk tattığınızda lezzeti damağınızdan silinmeyeceği gibi sürekli yapma ihtiyacı hissedeceksiniz. Kekin damağınızda bırakan lezzetini hissettiğiniz de müptelası olmanız için hiç bir sebep yok...

Lokum kek için gerekli malzemeler;

Keki için;

  • 3 veya 4 tane yumurta (iriliğine göre)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 kahve fincanı ay çiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 2 su bardağı pastörize süt (pastörize süt kullanılmayacak ise içerisine ilave olarak 2 kaşık su)
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı kakao

Süslemek için;

  • 2 paket çekilmiş Hindistan cevizi

Lokum Kek hazırlanışı;

Lokum kekin yapımına başlarken ilk olarak fazla derin olmayacak ebatta bir karıştırma kabı alalım ve içerisine yumurta ile beraber şekeri ekleyip iyice çırpalım. Burada şekerin iyice erimesi kekin kolaylıkla kabarmasını sağlayacağı için önemli bir püf noktasıdır. Şeker iyice eridikten sonra köpürecektir,  köpürme aşamasına geçmiş olan karışımın içerisine diğer malzemeleri de katalım ve yaklaşık 5 dakika boyunca iyice çırpalım. Kıvamı diğer kek hamurlarına oranla biraz koyu olacaktır. Kıvamını açmak için her hangi bir malzeme katmanıza gerek yok.

Kekin pişeceği fırın tepsinin içerisine güzelce yağlayalım veya işi kolaylaştırmak amaçlı yağlı kağıt serelim ve kek karışımını tepsinin içerisine boca edelim.

Lokum Kek

Tepsiyi 170 derece de ısıtılmış olan fırının içerisine gönderelim ve yaklaşık olarak 40 dakika pişirmeye bırakalım. Lokum Kek fırında pişerken fırnın kapağını açmamaya özen gösterelim. Aksi halde kekiniz kabarmaz ve pasif bir kek elde etmiş olursunuz.

Kek piştikten sonra fırının içerisinden dikkatli bir şekilde çıkartalım ve soğuması için bekletelim. Kek fırından çıkınca üzerine bir bez örtmenizde fayda olacaktır. Bu hem yumuşak olmasını sağlar hem de kekin kendini çekmesini kolaylaştırır. Kek soğurken diğer taraftan sosunu hazırlamaya geçelim.

bir pişirme kabı alalım ve içerisine süt ile birlikte diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Karışımın içerisinde bulunan malzemeler karıştıktan sonra ocağın altını açalım ve sos malzemesini pişirelim. Kakaolu sos istenilen kıvama gelince ocağın altını kısalım ve bu şekilde 2 dakika kadar pişirip ocağın üzerinden tencereyi indirelim.

Hazırlanmış olan sosu soğuması için bir kenarda bekletirken soğumuş olan keki tezgahın üzerine alalım ve kareler şeklinde keselim. Burada kekler kesilirken büyüklükleri tıpkı bir lokum boyunda olmalıdır. Lokum büyüklüğünde kesilen kekleri hafif ılımış olan çikolata sosuna batıralım ve arkasından Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına yerleştirelim ve sosunu çekmesi için buzdolabında bir müddet bekletelim. Biraz dinlendirdikten sonra lokum kekleri servis için sunum yapalım. Servis yaparken üzerlerine tekrar Hindistan cevizi serpiştirmeyi unutmayalım...

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:45:21





Lokum Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

3 Yorum Yapılmış "Lokum Kek"

Abdülhabir

Cevap Sayısı: 0
evet bende yapayım değişik tarifle misafirlerimizin ilgisin i daha çok çekiyor

2014-02-22 / Kullanıcı oyu: 4,5

Satuk

Cevap Sayısı: 0
denemekte fayda var güzel gibi tarif

2014-02-22 / Kullanıcı oyu: 4,5

Vareste

Cevap Sayısı: 0
lokum kekler gerçekten lokum gibi oluyor. 2 gün önce günüm vardı lokum kek tarifini denedim ve misafirlerime sundum bayıldılar bu keke... küp, küp oluşu ve rahat tükeniyor olması beni bu kek doğru çekiyor...

2014-02-19 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018