Muhallebi Dolgulu Kek



Muhallebi Dolgulu Kek; Değerli dostlarım büyük ihtimalle hepiniz kek ve muhallebiyi ayrı ayrı yemişsinizdir. Peki bu ikiliyi bir tarifte toparlarsak nasıl olacak acaba ben yaptım ve çok beğendim. Sizlerinde beğenisine sunayım. Önemli olan muhallebinin kıvamını güzel tutturmaktır. Şimdi tarifimi vereyim. Kolay gelsin hepinize.

Muhallebi Dolgulu Kek;

Muhallebi Dolgulu Kek; Keki için;

  • 100 ml (yarım su bardağı) sıvı yağ 
  • 100 ml (yarım su bardağı) süt 
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iyice tepeleme un

Muhallebi Dolgulu Kek; Muhallebisi için;

  • 1 litre süt,
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 paket vanilya 

Muhallebi Dolgulu Kek Yapılışı;

İlk olarak kekini hazırlamak için bir kap alıyoruz ve  yumurta, sıvı yağ, süt, toz şeker ve kakaoyu mikser yardımı ile biraz çırpıyoruz. Hazırladığımız bu sıvı karışıma başka bir yerde harmanladığımız vanilya, kabartma tozu ve un ile hazırladığımız karışımı ekleyip tekrar çırpalım. Hazırladığımız kek harcını önceden yağlamış olduğumuz derin yuvarlak borcam içerisine dökelim.

Muhallebi Dolgulu Kek

 Önceden ısıttığımız 1170 derecelik fırına pişmesi için sürelim. Arada kontrol ederek kabarıp pişince kekimizi çıkaralım ve soğuması için bekletelim. Kekimiz soğuduktan sonra ters çevrilerek  çıkartılır. Kekimizin yuvarlak olmayan yani düz tarafı 1 parmak inceliğinde kapak şeklinde kesilir ve daha sonra üzerine kapatmak için bir kenarda bekletilir. Kekimizi tekrardan kalıp içerisine alalım ve iç kısmını kaşık ile güzelce oyalım ve çıkartalım. Diğer taraftan muhallebiyi hazırlamak için, vanilya hariç bütün malzemeyi tencereye alalım ve çırpıcı tel ile iyice karıştıralım. Tenceremizi ocağa alalım ve kaynayıp göz göz oluncaya kadar, sürekli karıştırarak pişirelim. Artık kıvamını alan muhallebinin içerisine, vanilyayı da ekleyerek  karıştırılır ve ocaktan alınır. Hazır olan muhallebiyi, kabuk tutmaması için 3-4 dakika daha karıştırılarak hafif ılınması sağlıyoruz. Soğutup ılıyan muhallebiyi, oyduğumuz  kekin içerisine dolduralım ve üzerini keserek ayırdığımız kek parçası ile güzelce kapatılır. Buzdolabında soğuması için hazırladığımız Muhallebi dolgulu kek, 1-2 saat dinlendiriyoruz. Soğuduktan sonra dolaptan alalım ve bir servis tabağına ters çevirerek çıkartalım ve üzerini tercihimize göre süsleyip dilimleyerek servis yapabiliriz.

Yayınlanma Tarihi : 08.08.2016 18:45:16





Muhallebi Dolgulu Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Muhallebi Dolgulu Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Sufle Kek

Sufle kek çok harika bir kektir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kektir. Herkes çok beyeniyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kektir. Çocuklarında çok...

Patatesli Poğaça

Patatesli poğaça, hamur işi severler için patatesli poğaça hem doyurucu hem de lezzet bakımından güzel bir seçim olabilir. Özellikle kabul günlerinde veya arkadaş toplantılarınız varsa patatesli poğaça yapmanızı tavsiye ederiz. Ha...

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta; Değerli arkadaşlar muzlu rulo pasta biraz zahmetli olan tariflerimizden biridir. Fakat lezzeti bu zahmete girdiğinize değecektir. Çocukların gözdesi olan muzlu rulo pasta gerek yaş günlerinde yada güzel bir karne...

Tavada Kek

Tavada Kek, diğer kek tariflerinden farklı olan bir kek tarifidir. Kolay yapılabilen ve fırında yapılmadığı anlaşılmayan bir tariftir. Fırını bozuk olan veya evinde fırın olmayan bayanların yapabileceği çok güzel bir tariftir. Hab...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018