Muzlu Kek



Muzlu Kek, Muzlu Kek yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, muz sayısının 4'den fazla olmamasıdır. Zira fazla muz kekin ağır bir kokuya sahip olmasına sebep olur. Muzlu kekimizin bir püf noktası da, kek harcını hazırlarken ilk önce mutlaka şeker ve yumurtayı bitlikte çırpın, çünkü bu kekinizin daha iyi kabarmasını sağlarız. Muz ve cevizin uyumlu aroması lezzetiyle beraber hoş  bir damak tadı bırakır. Mis gibi kokusuyla sevdiklerinize, çocuklarınıza, misafirlerinize hazırlayabileceğiniz, çay saatlerinde, sabah kahvaltısında, sıcacık kekimizle beraber yemeye doyamayacağınız gibi ikramlarda bulanabilirsiniz. Muzla hazırladığımız kekimizi sizlerle paylaşarak, hünerli hanımlar, birlikte yapmaya başlayabiliriz.

Muzlu Kekin Malzemeleri

  • 4 adet olgunlaşmamış muz
  • yarım bardak tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/3 bardak sıvıyağ (margarin de eritilebilir)
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1.5 bardak un
  • yarım bardak fındık-fıstık-ceviz (ne isterseniz)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tarçın ya da Hindistan cevizi

Muzlu Kekin Yapılışı

Kabımızı alalım. önce yumurtayı, şekeri, vanilyayı da ilave edip, güzelce çırpalım. 4adet muzumuzu soyalım dilimler halinde keserek, çatalımızla ezelim.

Muzlu Kek

Daha sonra ezdiğimiz muzları da ilave edip, en sona fıstığı, fındığı da koymak üzere eklemelerimizi yapalım. Muzlu kekimizin hamuru, ince oluşudur. Dilerseniz arzuya göre malzemeleri iki katına çıkararak, daha yoğun kek elde etmiş olursunuz. Muzu oldukça yoğun olduğundan malzemeleri iki katına çıkartsanız da muz adedimizi sabit tutmanızı öneririz. Ama muzu sevenlerdenseniz, onunda dilediğinizce sayısını ekleyebilirsiniz. (6-8 vb.) Bence bu tamamen damak tadına kalmış bir seçim olacağı için, fındık-fıstık da Hindistan cevizi de zorunlu değil, mesela bunların hiçbirini koymasanız da olur, ya da çikolata parçaları da yakışabilir, derim. seçim tercihi siz, hünerli hanımlarımıza kalmış. Şimdi, en son olarak yağladığımız veya yağlı kağıt sererek kalıbımızı, fırınımızda önceden ısıtılmış  175 derece ısı ayarında, kek hamurumuzu fırınımızda 30-35 dakika kadar pişirmek üzere koyalım. Pişip pişmediğine, bir kürdan yardımı ile kontrol ederek, fırından çıkaralım. Kekimizi soğumaya bırakarak, dinlendirelim. Kekimizin kokusu gelmeye başladı bile hemen servis tabaklarımıza dilimleyerek, mis gibi kekimizi zevkle ikramlarınız da hazırdır. Rabbim, herkesin yar yardımcısı olsun. sağlıcakla kalın.

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:38:48





Muzlu Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Muzlu Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Sufle Kek

Sufle kek çok harika bir kektir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kektir. Herkes çok beyeniyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kektir. Çocuklarında çok...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Sütsüz Yumurtasız Kek

Sütsüz Yumurtasız Kek, Kek, pasta, börek, tatlı ve tuzlu  yiyecek çeşitleri  Türk mutfağında fazlaca mevcuttur. Misafirimize, beş çaylarının yanına, kahvelerimizin yanına tatlı ve tuzlu yiyecekler yapılır ve ikram edilir. Bu gelen...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ocak - 2018