Pankek



Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, muz gibi meyvelerin yanında kek grubu olarak da tüketebilirsiniz tercih tamamen sizin. Eğer hiç denemediyseniz hemen şimdi vereceğim tarifle sizlerde pankekle tanışın ve artık düzenli yaptığınız tarifleriniz arasında sıraya koyun. Şimdiden hepinizin ellerine sağlık.

Pankek, ilk olarak Eski Yunan mutfağı keşfetmiştir. Boyutu nerdeyse 10 cm olan pankek oldukça lezzetlidir. Diğer bir deyişle küçük pofuduk hamur parçalarıdır .Görünüşü itibariyle de özellikle çocukların oldukça hoşuna gider. Yumuşak ve ağızda dağılma özelliğiyle vazgeçilmez bir lezzet olmuştur. Özellikle Amerikalılar pankeki çok tüketen bir ülke olmakla beraber pankeki sade de yemezler. Yanında çay üzümü yada akçaağaç şurubuyla birlikte tüketirler. Böyle de olunca yüksek kalori tüketmiş oluyolar ve bu da fazla kilolara sebebiyet veriyor.

Son yıllar da ise güzel Türkiyemizde oldukça tanınmıştır. Gerek kahvaltılar da, gerek beş çaylarında sıkça tükettiğimiz bir lezzet haline gelen pankek krepe çok benzediğinden sürekli bu ikili karıştırılır. Oysa ki aralarında birkaç dikkat çeken farklılıklar vardır. Misal, krep hamuruna kabartma tozu katılmaz ve incemsi daha büyük bir yapıya sahiptir. Ayrıca pankek şekerli bir yapıya sahiptir

Pankek

Yani ikisi çok benzer tarifler olmakla beraber ikisi de oldukça önemli iki ayrı lezzettir.

Pankeke bir çok farklı coğrafyalarda farklı isimler vermişlerdir. İngilizlerin Hotcake  yada Pancake olarak kullandıkları bu terim Türkçe karşılığı tava kekidir. Buradan da anlıyoruz ki yapım aşamasında tava kullanılır. 

Pankek malzemeler;
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Pankek pişirirken kullanmak için;
  • sıvı yağ

Pankek servis etmek için tavsiyeler;

  • Muz, kivi, çilek, bal, reçel,  çikolata
Pankek Yapılışı;

İlk aşama olarak, yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır. Daha sonra un, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde bir hamur elde edilir. Hamur hazır olduktan sonra teflon ya da yapışmaz bir tavaya biraz  sıvı yağ koyulur ve ocağa alınır. Yağ biraz kızartılır ve daha sonra  büyük bir  kaşık yardımıyla hamur slınır ve tavaya dökülür. Dökülen hamurun kendi kendine yayılması beklenir. Bir yüzü pişince spatula ile çevrilerek her iki tarafı da  pişirilir. Artık piştikten sonra üzerine tercihinize göre pudra şekeri serpilerek damak tadınıza göre kivi, muz,  çilek, bal, çikolata,  reçel ile servis yapılabilir. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 08.08.2016 18:44:37





Pankek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Pankek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Sufle Kek

Sufle kek çok harika bir kektir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kektir. Herkes çok beyeniyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kektir. Çocuklarında çok...

Patatesli Poğaça

Patatesli poğaça, hamur işi severler için patatesli poğaça hem doyurucu hem de lezzet bakımından güzel bir seçim olabilir. Özellikle kabul günlerinde veya arkadaş toplantılarınız varsa patatesli poğaça yapmanızı tavsiye ederiz. Ha...

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta; Değerli arkadaşlar muzlu rulo pasta biraz zahmetli olan tariflerimizden biridir. Fakat lezzeti bu zahmete girdiğinize değecektir. Çocukların gözdesi olan muzlu rulo pasta gerek yaş günlerinde yada güzel bir karne...

Tavada Kek

Tavada Kek, diğer kek tariflerinden farklı olan bir kek tarifidir. Kolay yapılabilen ve fırında yapılmadığı anlaşılmayan bir tariftir. Fırını bozuk olan veya evinde fırın olmayan bayanların yapabileceği çok güzel bir tariftir. Hab...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018