Tarçınlı Kek



Tarçınlı Kek çay saatlerinde keyifle tüketilebilecek lezzetli bir tatlıdır. Tatlı sevenler için lezzetli bir seçenektir. Kısa zamanda yapılabildiği için habersiz gelen misafirler için ideal bir seçenektir. Hazır ürünlerden çocukları uzak tutabilmek için caziptir. Ara öğünlerde yenilebilecek doyurucu bir atıştırmalıktır. Kekin içerisinde kullanılan tarçının vücuda çok sayıda faydası bulunmaktadır. Tarçının verdiği koku sayesinde kekin kokusu da rengi de hoş olmaktadır. Saklama koşulları oldukça kolaydır. Kapalı bir kap içerisinde buzdolabının alt bölümünde 4 gün muhafaza edilebilir. Oda sıcaklığında 2 gün boyunca tazeliğini koruyabilir. Buzdolabının dipfriz kısmında 3 ay boyunca saklanabilir.

Tarçınlı Kek Besin Değeri:

Protein (g) : 3.90
Karbonhidrat (g) : 56.00
Yağ (g) : 3.20
Kolesterol (m g) : 0.00
Potasyum (m g) : 500.00
Sodyum (m g) : 26.00
Kalsiyum : 1228.00
Vitamin C : 0.00
Vitamin A : 26.00
Demir : 38.10

Malzeme Listesi: 

  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Çay Kaşığı Toz Tarçın
  • 2 Su Bardağı Un
Hazırlanışı:

Kekin hazırlanışına derin bir kap alınarak başlanır. Derin kabın içerisine 4 adet yumurta ve şeker ilave edilir.
Tarçınlı Kek

Mikser ile malzeme 8 dakika çırpılır. Çırpma işlemi devam ederken, kabın içerisine süt, sıvı yağ ilave edilir. İyice çırpılmış olan malzemenin içerisine tarçın ilave edilir. Ayrı bir kabın içerisine un, kabartma tozu ve vanilya bir süzgeçle elenir. Yapılan bu işlem sayesinde un hava alır ve böylelikle kek daha fazla kabarır. Elenmiş olan malzeme çırpma kabına ilave edilir ve çırpma işlemi 2 dakika kadar devam eder. Çırpma işlemi tamamlanmış olan kek hamuru fırına girmek için hazırdır. Yapışmaz özellikli veya fırın kağıdı kaplanmış olan fırın kabına hamurun tamamı dökülür. Bir yemek kaşığı yardımı ile hamur fırın kabına iyice yayılır. Hamurun içerisinde bulunan fazla havanın dışarı çıkması için, fırın kabı yerden 2 santim kaldırılıp, yavaşça yere bırakılır. Bu işlem birkaç defa tekrarlanır. Böylece kek hamurunun içerisinde bulunan fazla hava dışarı çıkmış olur ve kek çok daha fazla kabarır. Bu aşamada tercihe göre kekin üzerine fındık, ceviz, susam, damla çikolata gibi malzemeler eklenebilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırına kek hamuru yerleştirilir. Kekin 45 dakika pişirilmesi gerekmektedir. Kekin çok fazla kabarmasını isteyenlere öneri, fırının kapağını açmamaları dır. Kek kürdan ile kontrol edilir. Pişmiş olan kek soğuması için bir kenarda yaklaşık 25 dakika dinlendirilir. Soğuyan kek dilimlenir ve servis tabağına alınır. Tercihe göre servis esnasında ceviz kullanılabilir. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:50:05





Tarçınlı Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Tarçınlı Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Sufle Kek

Sufle kek çok harika bir kektir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kektir. Herkes çok beyeniyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kektir. Çocuklarında çok...

Patatesli Poğaça

Patatesli poğaça, hamur işi severler için patatesli poğaça hem doyurucu hem de lezzet bakımından güzel bir seçim olabilir. Özellikle kabul günlerinde veya arkadaş toplantılarınız varsa patatesli poğaça yapmanızı tavsiye ederiz. Ha...

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta; Değerli arkadaşlar muzlu rulo pasta biraz zahmetli olan tariflerimizden biridir. Fakat lezzeti bu zahmete girdiğinize değecektir. Çocukların gözdesi olan muzlu rulo pasta gerek yaş günlerinde yada güzel bir karne...

Tavada Kek

Tavada Kek, diğer kek tariflerinden farklı olan bir kek tarifidir. Kolay yapılabilen ve fırında yapılmadığı anlaşılmayan bir tariftir. Fırını bozuk olan veya evinde fırın olmayan bayanların yapabileceği çok güzel bir tariftir. Hab...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018