Tencerede Kek



Tencerede kek, tencerede hazırlayacağınız kek hamurunu direkt tencereye dökerek pişireceğiniz gibi, kek hamurunuzu fincanlara dökerek de minik kekler pişirebilişiniz. Hava almadan piştiği için lezzet bakımından oldukça güzel sonuçlar elde edeceksiniz. Misafirlerinizin beğenisini kazanacak tencerede kek tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Tencerede Kek Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı çay demi
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  •  Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Tencereyi yağlamak için 1 çorba kaşığı margarin

Tencerede Kek Hazırlanışı

Tencerede kekimizin güzel olması ve çok kabarması için kullanacağımız malzemelerimizi 3-4 saat kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra kekimizin hazırlığına başlıyoruz. Yumurtalarımızı çukur bir kabın içine kırarak, üzerine toz şekerimizi ilave ediyoruz. Mikser ile karışım kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Karışımın üzerine 1 su bardağı çay demini, sıvıyağı,1 adet limon kabuğu rendesi ve tarçını ilave ederek tekrar çırpıyoruz. 1 çay bardağı fındık ve kuş üzümünü de ilave ettikten sonra, unumuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı elekten geçirerek karışıma dahil ediyoruz.

Tencerede Kek

Kek hamurumuz pürüzsüz bir hal alana kadar tekrar çırpıyoruz. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra kekimiz pişmek için hazır hale gelmiş demektir.

Kullanacağımız tencereyi (düdüklü) bol margarin ile yağlıyoruz. Tenceremizin bolca yağlanması gerekir. Aksi halde kek yapışarak parçalanabilir. Tenceremizin tam ortasına çelik bir su bardağı oturtarak hazırladığımız kek hamurunu döküyoruz. Kek hamurumuzun üzerine arta kalan 1 çay bardağı dövülmüş fındığı serperek tenceremizin ağzını sıkıca kapatıyoruz. Kısık ocakta yaklaşık 20 dakika kadar kekimizi pişiriyoruz.

Düdüklü tencere olduğu için kek piştikten hemen sonra hiç beklemeden havasını çıkararak tencerenin ağzını açıyoruz. Kek tencerenin içinde bekletilirse tencerenin buharından kekimiz hamur olabilir. Kekimizi tencereden çıkarmak için bir bıçak yardımı kenarlarını sıyırıyoruz ve bir hamlede servis tabağına ters çevirerek kekimizi tencereden alıyoruz. İsteğe göre üzerine çikolata sosu dökülerek Hindistan cevizi ile kaplanabilir. Afiyet olsun.

Tencerede Kekin Püf Noktası: Tencere keki mutlaka eski alüminyum düdüklü tencerelerde pişirilmelidir. Çelik özellikli düdüklü tencerelerde pişen keklerde istenilen sonuç alınmayabilir. 

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:34:27





Tencerede Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Tencerede Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Taze Kayısılı Kek

Taze Kayısılı Kek; Malatyalı biri olarak böyle bir tarifi sizlerle paylaşmak benim için biraz daha heyecanlı olacaktır. Çeşitli şekillerde tükettiğimiz kayısıyı bu sefer de kek tarifimizde kullanacağız. Hem içine hem üstüne kullan...

Kepekli Kek

Kepekli kek, Pasta, börek veya tatlı bence kimsenin vazgeçemeyeceği yiyeceklerden bir tanesidir. Büyük veya küçük herkesin severek yediği yiyeceklerdir bunlar. Pasta veya börek diyet yapanların, sağlıklı beslenenlerin veya sürekli...

Şeker Hamurlu Kurabiye

Şeker Hamurlu Kurabiye, yakın dönemde oldukça çok tercih edilen tarifler arasında olan şeker hamurlu kurabiye, özellikle doğum günü partilerinde, kına ve düğün organizasyonlarında, diş buğdayı ve ilk adım kutlamalarında tercih edi...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...

Mikro Dalgada Kek

Mikro Dalgada Kek, En pratiğinden, en nefisinden, şahane bir lezzeti ve dokusu olan bu keki sevdiklerinize yapmalısınız. Bilhassa çocuklar çok sever, mikro dalgada yapılan kek, anneler tarafından bu nedenle sık yapılır. Üstelik ça...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye; Genelde tatlısını yediğimiz kurabiye tariflerimizin şimdi de tuzlu tarifini sizlerle paylaşacağım. Günümüz de şekere olan ilginin bilinçli bir şekilde gittikçe azaldığını biliyoruz. İşte bu tarifimde tam da şekerli...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Eti Burçaklı Kurabiye

Eti burçaklı kurabiye, alışılmış kurabiye tatların da farklı bir kurabiye. Kurabiye seven çocuklar için vazgeçilmez bir lezzet olacaktır. Eti burçaklı kurabiyenin yapımı oldukça kolay ve pratik. Pasta börek yapmaya başlayan gençle...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Mart - 2017