Pudingli Islak Kek

Yumurtasız Kek

Krem Şantili Islak Kek

Yumuşak Kek Tarifi

Sütsüz Kek

Borcamda Kek



Tencerede Kek



Tencerede kek, tencerede hazırlayacağınız kek hamurunu direkt tencereye dökerek pişireceğiniz gibi, kek hamurunuzu fincanlara dökerek de minik kekler pişirebilişiniz. Hava almadan piştiği için lezzet bakımından oldukça güzel sonuçlar elde edeceksiniz. Misafirlerinizin beğenisini kazanacak tencerede kek tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Tencerede Kek Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı çay demi
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  •  Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Tencereyi yağlamak için 1 çorba kaşığı margarin
Tencerede Kek

Tencerede Kek Hazırlanışı

Tencerede kekimizin güzel olması ve çok kabarması için kullanacağımız malzemelerimizi 3-4 saat kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra kekimizin hazırlığına başlıyoruz. Yumurtalarımızı çukur bir kabın içine kırarak, üzerine toz şekerimizi ilave ediyoruz. Mikser ile karışım kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Karışımın üzerine 1 su bardağı çay demini, sıvıyağı,1 adet limon kabuğu rendesi ve tarçını ilave ederek tekrar çırpıyoruz. 1 çay bardağı fındık ve kuş üzümünü de ilave ettikten sonra, unumuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı elekten geçirerek karışıma dahil ediyoruz. Kek hamurumuz pürüzsüz bir hal alana kadar tekrar çırpıyoruz. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra kekimiz pişmek için hazır hale gelmiş demektir.

Kullanacağımız tencereyi (düdüklü) bol margarin ile yağlıyoruz. Tenceremizin bolca yağlanması gerekir. Aksi halde kek yapışarak parçalanabilir. Tenceremizin tam ortasına çelik bir su bardağı oturtarak hazırladığımız kek hamurunu döküyoruz. Kek hamurumuzun üzerine arta kalan 1 çay bardağı dövülmüş fındığı serperek tenceremizin ağzını sıkıca kapatıyoruz. Kısık ocakta yaklaşık 20 dakika kadar kekimizi pişiriyoruz.

Düdüklü tencere olduğu için kek piştikten hemen sonra hiç beklemeden havasını çıkararak tencerenin ağzını açıyoruz. Kek tencerenin içinde bekletilirse tencerenin buharından kekimiz hamur olabilir. Kekimizi tencereden çıkarmak için bir bıçak yardımı kenarlarını sıyırıyoruz ve bir hamlede servis tabağına ters çevirerek kekimizi tencereden alıyoruz. İsteğe göre üzerine çikolata sosu dökülerek Hindistan cevizi ile kaplanabilir. Afiyet olsun.

Tencerede Kekin Püf Noktası: Tencere keki mutlaka eski alüminyum düdüklü tencerelerde pişirilmelidir. Çelik özellikli düdüklü tencerelerde pişen keklerde istenilen sonuç alınmayabilir. 







Tencerede Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Tencerede Kek"



#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Eylül - 2014