- 1 paket çikolata sosu,
- Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı tozu,
Alman Pastasının Hamuru Nasıl Yapılır?
Bir kabın içerisine sütü, mayayı ve şekeri ekleyerek yoğurma kabının içinde karıştıralım. Daha sonra içine yumurtayı, tuzu ve mahlebi ekleyelim. Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. Hazırladığınız hamur elinize yapışmadığı zaman alman pastasının hamuru hazır hale gelmiş demektir. İyice yoğurarak hazırladığımız hamur poşetin içine alalım ve mayalanması için 45 dakika bırakalım. Hamur hafifçe kabarsa bizim için yeterli olacaktır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım. İsterseniz simit şeklinde ortası delik açarak da yapabilirsiniz. İsterseniz de yuvarlak poğaça gibi veya uzunlamasına da yapılabilmektedir. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine istediğiniz şekilde hazırladığınız hamurları dizin ve üzerine temiz bir bez ya da sofra bezi kapatarak 1 saat kadar dinlendirin. Hazırladığımız hamurlar mayalanırken kremasını hazırlayalım.
Alman Pastasının Kreması Nasıl Yapılır?
Tencerenin içerisine sütü, unu ve şekeri ilave ederek karıştıralım. Orta dereceli ateşin üzerinde krema katılaşana kadar pişirelim. Hazırladığınız krema katı olur ise korkmayın elde etmek istediğimiz kıvam bu olacak. Pişirdiğiniz kremayı ocaktan alarak vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Mayalanan hamurları fırını ısıtmadan içine koyalım ve daha sonra 195 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Hamurlar oldukça hızlı pişiyor onun için devamlı kontrol etmek gerekmektedir. Fırından çıkardığınız hamurları soğuması için bir kenara kaldıralım. Bu arada hazır çikolata sosunu tarifine göre pişirelim. Kremanın içerisine toz krem şantiyi direk dökerek mikser ile yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım. Soğuyan hamurları alalım ve ortadan ikiye keselim, arasına hazırladığımız kremadan kaşıkla alarak sürelim ve diğer karşılığını da üzerine kapatalım. Buzdolabına sığabilecek bir kabın içerisine bütün hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi yaparak dizelim. Hazırladığınız alman pastalarının üzerine çikolata sosundan dökelim. En son işlem olarak Hindistan cevizini ve toz fıstığı dökerek süsleyelim. Alman pastaları buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun.
"
}
]
}