{ "title": "Ayvalı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/ayvali-kek.jpg", "date": "20.01.2024 09:47:45", "author": "Dilge", "article": [ { "article": "
Ayvalı kek, kekleri sade, kakaolu, havuçlu, ıspanaklı, çikolata soslu, portakallı gibi pek çok farklı şekilde yapabilirsiniz. Ayvalı kek hiç denediniz mi bilmiyoruz ama mutlaka bu tarifi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Kekiniz biraz nemli dokusu ve mis gibi ayva kokusuyla bütünleştiğinden, harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Ayvanın bol olduğu kış aylarında yapmanızı öneriyoruz. Ayvayı reçel ve tatlı yapımında kullandığınızda, nasıl hoşunuza gidiyorsa, kekin içinde daha fazla beğeneceksiniz. Birçok hastalığa şifa olan bu meyve, kış aylarında sizleri grip ve nezle gibi rahatsızlıklardan koruyacaktır. Bu sebeple tüketmeyi ihmal etmemeniz gerekir. Dilerseniz ayvalı kekimizi hazırlamaya başlayalım.

Ayvalı kek tarifi için malzemeler

Kek malzemeleri
Çikolata sosu malzemeleri
Ayvalı kek nasıl yapılır?

Kekimizi yapmaya oda sıcaklığında olan yumurtaları ve toz şekeri çırpmakla başlıyoruz. Küçük bir tavanın içinde tereyağını ya da margarini hafifçe eritip, soğumasını sağlıyoruz. Dövülmüş olan cevizlerimizi buna ilave ediyoruz. Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz ve rendenin iri tarafı ile rendeliyoruz. Bunu da limon ya da portakal suyuyla birlikte karışımın içine koyuyoruz. Başka bir kabın içinde elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve toz tarçını karıştırıyoruz. Çırpmış olduğumuz yumurta ve toz şeker karışımına, diğer malzemeleri ilave ederek, iyice karıştırıyoruz. En son olarak unlu karışımı ilave ederek, hepsini birlikte karıştırıyoruz. Bu arada fırınımızı 175 derecede ısınması için açıyoruz. Kek kalıbımızı margarin ile yağlayarak, hafifçe unluyoruz. İçine hazırlamış olduğumuz kek hamurunu döküyoruz. Keki pişmesi için artık fırına koyabiliriz. Yaklaşık olarak fırınınızın özelliğine göre, 30-35 dakikada kekiniz pişmiş olacaktır. Fırınınızı ilk 20 dakika boyunca hiç açmayın. En son bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Keke batırdığınız kürdan temizse, kekiniz de pişmiş demektir. Kekinizi dışarıya alarak, soğumasını sağlayınız. Siz de bu arada çikolatalı sosu hazırlamaya başlayın. Margarini ateşte eritin. Pudra şekeri, kakao ve yumurtayı ilave ederek, mikserle yüksek hızda çırpın. Bunu soğumuş olan kekin üzerine dökün. Çikolata sosunu hazır satılanlardan da yapabilirsiniz. O zaman kekin sıcak olması, çikolatalı sosun ılık olması gerekiyor. Çikolata sosunuzu mutlaka mikserle ya da çırpma teliyle çırpın. Artık ayvalı kekimiz servis edilmeye hazır. Konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }