{ "title": "Bademli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/bademli-kek.gif", "date": "20.01.2024 15:37:30", "author": "Tenay", "article": [ { "article": "Bademli Kek şekerli atıştırmalıklar içerisinde en çok beğenilen tarifler arasında yer alır. Badem tadını yoğun bir şekilde alabileceğiniz bu keki yaparken bazı konulara dikkat etmeniz kekinizin daha güzel olmasına olanak sağlayacaktır. Böylelikle hem aileniz için hem de misafirleriniz için daha lezzetli kekler hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır.

Bademli Kek Malzemeleri
Bademli Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle karıştırma kabına yumurtaların akını alıyoruz, beyazını ise bir başka kaba alıyoruz. Yumurtaların akını tuz ile beyaz hale gelene kadar çırpıyoruz. Sarısını ise şeker ile beyaz hale gelene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra yumurta sarılarının olduğu kaba sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı, unu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip 4-5 dakika kadar mikser ile çırpıyoruz. Son olarak bu karışıma beklettiğimiz yumurta akını da ekleyerek tekrar düşük hızda mikser yardımı ile çırpıyoruz. Yağlı kâğıt serilmiş kalıba ya da yağlanmış kalıba Bademli Kek hamurunu dökerek daha önce ısıtılmış olan 170 derecedeki fırında pişiriyoruz.

Keki fırında iken üzeri için öncelikle tereyağını eritiyoruz ve balı ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Daha sonra file bademleri de ekliyoruz. Kek yaklaşık 45 dakika içinde pişecektir. Kek pişmeden 15 dakika önce fırından alıp hazırladığımız ballı bademli karışımı üzerine sürüyoruz ve tekrar fırına atıyoruz. Daha sonra kekin pişip pişmediğini kürdanla kontrol ettikten sonra fırından alın ve dilimleyip soğuması için bekleterek servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }