{ "title": "Ballı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/balli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 07:40:44", "author": "Munteka", "article": [ { "article": "
Ballı kek, oldukça sağlığa faydalı ve aynı zamanda da lezzetli bir tariftir. Her türlü meşrubatın yanına çok yakışan bu kek tarifini çocuklarınıza ve sevdiklerinize gönül rahatlığı ile yapabilir, onlara faydalı bir kek sunabilirsiniz. İçerisinde bal ihtiva etmesi keki faydalı kılan en önemli malzemesidir.

Ballı Kek İçin Malzemeleri
Ballı Kek Nasıl Yapılır?

Ballı kekimizin hazırlanışına başlarken derin bir pişirme tenceresi alalım ve içerisine su, bal, süt ve tereyağını ilave edip karıştıralım. Malzeme ocağın üzerinde kısık ateşte eriyene kadar iyice karıştırılmalıdır. Ardından ılık hale gelen malzemeyi ocağın üzerinden indirelim ve içerisine maya, un ve yumurtaları ekleyip yoğurma aşamasına geçelim.

Elde ettiğimiz kek hamurundan tam 30 parça beze elde edelim ve öte taraftan tarçın, üzüm ve cevizleri bir kâsenin içerisinde buluşturalım. Ortası delik olan ve herkesin evinde bulunması mümkün olan kek kalıbının ter tarafını yağlayalım ve bezelerden 15 tanesini sıralı olacak şekilde kalıbın içerisine dizelim. Kâsenin içerisine aldığımız cevizli karışımı bezelerin orta kısmına boca edelim. Ardından kalan bezeleri de üzümlü malzemenin üzerine sıralı olacak şekilde dizelim. Son olarak hazır hale gelmiş olan kekin üzerine 2 yemek kaşığı bal ile 2 yemek kaşığı tereyağını eritip gezdirelim.

Ballı kekimizi bu arada yarım saat kadar dinlendirmemiz gerekiyor. Dinlendirdikten sonra 175 derecelik fırının içerisine gönderelim ve 30 dakika pişirmeye bırakalım. Kekimiz piştikten sonra bir bezin üzerine alalım ve biraz beklettikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }