{ "title": "Basit Kek Tarifi", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/basit-kek-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 05:06:29", "author": "İsase", "article": [ { "article": "Basit Kek Tarifi, her zaman uygulanan ve hemen hemen her misafire yapılıp, ikram edilen malzemesi kolay bulunan bir kek seçeneğidir. Bu kekin içerisinde kullanılan malzemeler her evde bulunabilmektedir. Kalabalık misafirlerde ya da tek gelen misafirlerde ilk akla gelen tarif budur. İstendiği takdirde bu kek daha da fazla zenginleştirilebilir. İçerisinde kullanılan malzemelere basit eklemeler yapılarak, özellikli bir kek haline getirilebilir. Örneğin keklere çok yakışan tarçın bu keke uyarlanabilir. Bu sade tarife ceviz veya fındıkta büyük ölçülerde görsellik ve lezzet katabilir. Bu kekin sadesi ve kakaolusu da yapılabilir. Ayrıca bu keke kuru meyve parçaları ya da havuçta katılabilir. Farklı uygulamalara açık bir kek çeşididir. Demlenmiş olan bir çay demini alana kadar bu tarif yapılabilir. Canı tatlı isteyenler için çok pratik bir tatlı seçeneğidir. Ağzı kapaklı bir cam kap içerisinde 2 gün boyunca tazeliğini koruyabilir. Buzdolabında 4 güne kadar saklanabilir. Derin dondurucuda yaklaşık 4 ay boyunca saklanabilir. Bayatladığın da üzerine kremşanti veya dondurma dökülerek tüketilebilir ya da bayatlayan bu kek, puding ile kuplarda hazırlanıp tekrar yeni yapılmış bir pasta gibi tüketilebilir.

Basit Kekin Besin Değeri
Basit Kekin Gerekli Malzemeleri
Basit Kek Nasıl Yapılır?

Kekin Hazırlığına ilk olarak kuru üzümlerin yıkayıp, kuruladıktan sonra unlanmaları ile başlanmalı. Bu işlemin sonrasında keki çırpmak için derince bir kap alınmalı ve kabın içerisine yumurtalar, şeker ilave edilmeli. Mikser ile yumurta ve şeker 5 dakika kadar çırpılmalıdır. 5 dakika çırpılan karışımın içerisine önce yoğurt ardından sıvı yağ ve margarin ilave edilmelidir. İlavelerin ardından karışım 2 dakika daha çırpılmalıdır. Sıvı halde olan karışıma, rendelenmiş olan limon kabukları ve önceden yıkanıp unlanmış olan kuru üzümlerde ilave edilir. Ayrı bir kabın içerisine un, kabartma tozu ve vanilya elenip karışıma eklenmelidir. Keklerin genelinde kuru malzemeler elendiği zaman kekler daha fazla kabaracaktır. Pişmeye hazır olan kek hamurunun ön hazırlıkları yapılmak üzere, yağlı kâğıt serilmiş fırın kabına kek hamurunun tamamı dökülür. Kek hamurunun havası alınmalıdır. Bu işlemin en pratik yolu ise fırın tepsisini yerden iki santim yukarıya kaldırıp yavaşça yere bırakmaktır. Bu işlem sayesinde kek beklenilenden daha da fazla kabaracaktır.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına kek yerleştirilir. Kekin pişme süresi 45 dakikadır. Kekin çok kabarmasını istiyorsanız, kekin pişme esnasında hava almaması için pişirildiği fırının kapağının açılmaması gerekmektedir. 45 dakikayı tamamlayan kekin son kontrolünün de yapılması gerekmektedir. Bu işlem kürdan ile yapılmalıdır. Kekin pişip pişmediğini bildirecek olan kürdan kekin en kalın yerine batırılmalıdır. Keke batırılan kürdanın uç kısmı kuru çıktı ise kek başarı ile pişmiş demektir.

Pişmiş olan kek oda sıcaklığında 25 dakika dinlendirilmelidir. Dinlenen ılıyan kek dilimlenmek ve de servis edilmek üzere hazırdır. Servis aşamasında kekin yanına sütlü veya sade çikolatada konulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }