{ "title": "Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/bayat-kek-nasil-degelendirilir.JPG", "date": "19.01.2024 07:47:47", "author": "Erengül", "article": [ { "article": "
Bayat kek nasıl değerlendirilir, denildiğinde hepimizin evde yaptığımız, yapmaya çalıştığımız kek, kurabiye, turta tariflerinin sonucunda kalan parçalar elbette oluyordur. Bunları çöpe atmak yerine çeşitli alternatif tariflerle değerlendirmek mümkündür. Pişmesi istediğiniz ölçüde gerçekleşmeyen, hatta misafirlerinize ikram olarak yapmayı düşünüp de memnun kalmadığınız kalan keklerinizden güzel tarifler ortaya çıkarabileceğinizi biliyor muydunuz? İlk duyduğunuzda imkânsız gibi gözüken bayat kekleri değerlendirme fikrini sizde evinizde olan malzemelerle kolayca deneyebilir, misafirlerinize şık sunumlarla enfes sofralar düzenleyebilirsiniz. Bu değerlendirme için birkaç tarifi siz de deneyebilirsiniz.

Bayat Kekten Yapılan Yaş Pasta Malzemeleri 4 kişilik
Bayat Kekten Yapılan Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

Kalan ve pastada değerlendirmek üzere kullanacağınız kekleri ufak parçalar olacak şekilde ufalayın. Üzerine krem şantiyi hazırlayarak sürün. Dilerseniz içine fındık, ceviz, üzüm de koyarak lezzetlendirebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı kaşık yardımıyla iyice bastırarak streç filme sarın ve buzdolabında bir müddet bekletin. İkram edeceğiniz zaman tabağa ters çevirerek çıkarın ve üzerine ilaveten çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz.

Bayat keklerinizi değerlendirmek adına tatlı olarak aperatifler deneyebileceğiniz gibi kahvaltılarınız da ya da ara atıştırmalarınız için de bir başka tarifi deneyebilirsiniz. Özellikle sabah kahvaltılarında bazılarımız omletlerimizi tatlı olarak tercih ediyor olabilir. Bunun için yumurtayla hazırlanan omletin üzerine reçel, marmelat gibi tatlandırıcıların sürülebileceği gibi, zaten tatlı olan bayatlamış kek dilimleriyle de tatlı omletler hazırlayabilirsiniz.

Bayat Kekten Yapılan Omlet Malzemeleri 4 kişilik
Bayat Kekten Yapılan Omlet 'in Nasıl Yapılır?

Omlet için hazırlamış olduğunuz süt, yumurta, un, tuz ve un karışımı mikser yardımıyla ya da el çırpıcıyla koyu kıvama gelene kadar karıştırın. Tarçın ve kek parçalarını da karışıma ilâve ederek karıştırmaya devam edin. Oluşan harcı yağlanmış tavaya birer kepçe tavanın dibine yayılacak şekilde dökün. Alt üst çevirerek zaten kızgın olan tavada istediğiniz pişme ölçüsünde kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }