{ "title": "Borcamda Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/borcamda-kek.JPG", "date": "21.01.2024 02:08:18", "author": "Burçak", "article": [ { "article": "
Borcamda kek, inanılmaz derecede kolay yapılmakta ve pek çok kek kalıbının aksine kek hamuru pişerken tabanına yapışmamaktadır. Kalabalık gelecek misafirler için borcamda kek diğer kalıp keklere oranla daha bereketli olacağından tavsiye edilir. Borcam da kek yaparken her türlü kek tarifini deneyebilirsiniz. Genelde ısıya dayanıklı fırın pişirme tepsisi (Kare, yuvarlak, dikdörtgen) olan borcam kek yapımı içinde kullanılmakta ve harika sonuçlar çıkarmaktadır.

Borcamda kek için gerekli malzemeler
Üzeri için
Borcamda kek nasıl yapılır?

Kekin yapılışına başlarken bir adet derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine 3 adet yumurtayı arka, arka kırıp çatal ile çırpalım. Çırptığımız yumurtaların içerisine 1,5 su bardağı şekeri dikkati bir şekilde ekleyelim  ve üzerine de kakaoyu boşaltarak çırpma işlemine devam edelim. Karışıma son olarak sıvı ilavesi yapalım ve metal bir çırpıcı ile 5 dakika çırpalım. Hazır hale getirdiğimiz bu sıvı karışımdan 1 kupa bardağı kadarını ayıralım ve kalan diğer harcın içerisine unlu malzemeleri ilave edip metal karıştırıcı ile çırpmaya devam edelim.

Akabinde dikdörtgen bir borcam alalım ve içerisini önce margarin ile yağlayıp, ardından da un serpiştirelim. Daha sonra hazır hale getirdiğimiz kek hamurunu borcama boca edelim ve fırına gönderip 30-35 dakika kadar pişmeye bırakalım. Fırının ayarı borcam kek için 175-180 kadar olsa yeterli olacaktır. Pişmiş olan kekimizi fırından alalım ve soğumasını sağlamak için altına bez koyalım serin bir yerde bekletelim.

Dikkat! Borcamda kekinizi fırından aldığınızda kesinlikle ıslak veya çok soğuk bir alana kaldırmayın. Aksi halde borcam patlayabilir ve sonu hiç hoş olmaz.

Kekimizi soğuması için altına kuru bez serilmiş bir tezgâhın üzerine alalım ve üzerine önceden ayırdığımız sosu döküp içine çekmesini bekleyelim. Daha sonra sosunu çekmiş olan kekimizin üzerine ceviz ve Hindistan serpiştirip dilimleyelim ve servise sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }