{ "title": "Browni Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/browni-kek.JPG", "date": "19.01.2024 10:11:33", "author": "Zevra", "article": [ { "article": "
Browni Kek, içindeki kakao ve çikolata tadı belirgin olan bir çeşit çikolatalı kek türüdür. Browni kek ilk olarak Amerika'da ortaya çıkmış ve yapılmıştır. Daha sonra da zamanla ülkemizde ve birçok ülkede yapılmaktadır. Browni kek evde hazırlanarak çocukların çok sevdiği bir tadı daha güvenilir ve sağlıklı bir şekilde elde etmiş oluruz. Gün menülerinde ve beş çaylarında da rahatlıkla sunabileceğimiz tatlı lezzet olarak da beğenilecektir. Hazırlanışı ve yapılışı da oldukça kolay olan bu tarifi kısa süre içinde yapabiliriz.

Browni Kek Malzemeleri
Browni Kek Nasıl Yapılır?

Geniş ve derin bir karıştırma kabının içine toz şeker ve kakao koyulur ve karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş süt eklenerek, bir taraftan da karıştırılır. Mikser yardımı ile iyice karıştırıp bir su bardağı bu sostan ayrılır. Ayrı bir kap içinde yumurtalar kırılıp kreme kıvamında çırpılır. Krema kıvamındaki yumurtalar da browni kek hamuruna eklenir ve karıştırılır. Un elenerek havalanması sağlanır ve böylece kek daha iyi kabarır. Un, kabartma tozu ve vanilya harmanlanarak karıştırılır. Un da yavaşça browni kek malzemesine eklenir ve bir taraftan da çırpılmaya devam edilir. Bütün malzeme topaklanma olmadan çırpılarak, akışkan bir kek hamuru hazırlanır. Fırın kabı margarin ile yağlanarak üzerine un serpilir. Daha sonra da browni kek hamuru tepsiye dökülür. Elimiz ile tepsi sallanarak hamurun tepsiye eşit olarak yayılması sağlanır.

Fırın önceden açılarak ısınması sağlanır. Browni kek önceden ısıtılmış yani sıcak fırına koyularak, 170 derece sıcaklıkta pişirilir. Kek pişerken bir taraftan da sos hazırlanır. Daha önceden ayırdığımız bir su bardağı sos, teflon tava içinde 1-2 taşım kaynatılarak pişirilir. Sonra da ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır.

Browni kek pişince fırından çıkartılır. Pişip pişmediği ise kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan ıslak ve hala hamur kalıntısı var ise pişmemiş demektir. Eğer kürdan kuru ise browni kek pişmiş olur. Browni kek pişince fırından çıkartılır ve daha önce hazırlanan sos üzerine eşit şekilde dökülür. Burada dikkat edilecek olan kek sıcak iken sos soğuk olmalıdır. Yaklaşık olarak yarım saat kadar bekletilir ve sonra browni kek sosu içine çekmiş olur. Son olarak soğuyan kekin üzerine Hindistan cevizi serpilerek süslenir. Eğer daha sıcak iken Hindistan cevizi serpilir ise Hindistan cevizi erir ve istenilen görüntü elde edilemez. Browni kek kare şeklinde dilimlenir ve böylece servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }