{ "title": "Çaylı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/cayli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 04:33:57", "author": "Edgüalp", "article": [ { "article": "
Çaylı kek, bir fincan çay ile harika gidecektir. Davet günlerinizde konuklarınıza ikram edebileceğiniz muhteşem bir kek tarifidir. Çocukların çok severek tükettiği bu kek tarifini doğum günlerinde, arkadaşlar ile ev oturmalarında ve bütün aile fertlerinin bir arada olduğu zamanlarda hazırlayıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Çaylı kek için gerekli malzemeler
Süslemek için
Çaylı kek nasıl yapılır?

Kekin yapım aşamasına geçmeden önce malzemelerin karışabileceği derin bir kap alalım ve içerisine yumurta sarılarına ilave edelim. Mikserin yavaş olan devri ile yumurta sarıları biraz çırpalım ve içerisine toz şekeri ilave edip hız ayarını arttırarak çırpma işlemini sürdürelim. Daha sonra karışımın içerisine kakao ekleyelim ve sıvıyağ ilavesi yaparak kakaoyu açalım. Akabinde karışımın içerisine bir su bardağı önceden demlenmiş ve soğutulmuş çay ilave edip karışımı güzelce çırpalım.

Hazırladığımız bu karışımdan bir su bardağı kadar ayırıp bir kenarda bekletelim. Geride kalan çaylı kek karışımının içerisine vanilya, kabartma tozu ve un ilavesi yapıp iyice çırpalım. Akabinde süt ve cevizi ilave edip, karışımı kaşık ile karıştırma aşamasına geçelim.

Çaylı kekimizin hamuru hazır hale gelmiştir. Şimdi ise sırada kekin pişirilme aşaması var. Bunun için ilk olarak kek hamurumuzu yağlı kâğıt serdiğimiz bir kare tepsinin içerisine dökelim. Ardından ısıttığımız fırınının kapağını açalım ve dikkatli bir şekilde tepsiyi fırına gönderelim. 175 derecelik fırında kekimizi 30 dakika kadar pişirelim. Yeterli düzeyde pişmiş olan kekimizi fırından alalım ve sıcakken kareler şeklinde keselim.

Kestiğimiz kekimizin üzerine önceden ayırdığımız bir bardak çaylı karışımdan dökelim. Bu aşama da eğer kekimizin üzerine döktüğümüz sos biraz koyu olmuş ise yarım çay bardağı demli çay ile edip sosun kıvamını açabiliriz. Sosu ile buluşan çaylı kekimiz soğuması için bir kenara kaldıralım ve ardından kestiğimiz parçaların üzerlerine Hindistan cevizi serpiştirip sunum tabaklarımıza alalım ve servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }