{ "title": "Cevizli Havuçlu Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/cevizli-havuclu-kek(1).jpg", "date": "19.01.2024 19:18:57", "author": "Talu", "article": [ { "article": "
Cevizli havuçlu kek, kim misafirlerini en güzel kek tarifleri ile ağırlamak istemez ki? Misafirlerinizden büyük beğeni alacak bir kek tarifi için hazır mısınız?

Cevizli Havuçlu Kek İçin Malzemeleri
Cevizli Havuçlu Kek Kreması için
Cevizli Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Cevizli havuçlu kek için kullanılacak tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kekimizin kremasının dinlenmesi için bir müddet buzdolabında beklemesi gerekmektedir. Bu nedenle kekimize ilk olarak kremasını hazırlayarak başlayacağız. Oda sıcaklığında eritilmiş tereyağını karıştırma kabına alarak, içine labne peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı ilave edin. İlk önce düşük devirde daha sonra yüksek devirde çırpmaya başlayın. Krema iyice karıştıktan sonra üzerine yarım su bardağı dövülmüş ceviz ilave edin ve tahta kaşık ile karıştırın.

Daha sonra kremanın bulunduğu kabın ağzını hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında dinlenmeye bırakın. Kekin hamurunu hazırlamak için çukur bir kabın içine yumurtaları kırın ve üzerine toz şeker ilave ederek köpük, köpük oluncaya kadar çırpın. Ardından sıvı yağı ilave ederek tekrar çırpmaya başlayın. Üzerine elenmiş, vanilya, un, kabartma tozu, tarçın ve bir tutam tuz ekleyerek tekrar çırpın.

Tüm malzemelerin iyice karıştığından emin olduktan sonra üzerine rendelenmiş havuç ve yarım su bardağı cevizi ilave ederek tekrar kaşık ile karıştırmaya başlayın. Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız akışkan kek hamurunu dökerek tepsiye iyice yayın. 200 derecelik ısıda önceden ısıttığınız fırında keki pişirin. Kek yaklaşık yarım saatte pişecektir. Kek pişerken özellikle ilk 15 dakika fırının kapağını açmamalısınız. Kekin pişip pişmediğini test etmek için kekin ortasına kürdan batırabilirsiniz. Eğer kürdan kekten temiz çıkarsa kek pişmiş demektir. Fırından aldığınız keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Kekin soğuduğundan emin olduktan sonra buzdolabında dinlendirdiğiniz kremayı üzerine dökün. Kek mutlaka soğuk olmalıdır. Aksi halde krema tereyağı içerdiğinden eriyebilir. Kremayı keke düzgün bir şekilde yaydıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }