{ "title": "Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/cevizli-havuclu-tarcinli-kek.JPG", "date": "20.01.2024 01:46:53", "author": "Şarık", "article": [ { "article": "
Cevizli havuçlu kek, kek hamurunun içerisine havuç ve ceviz eklenip tarçın serpilerek yapılan bir kek türüdür. Böylece normal kek tarifinden farklı olarak hem daha lezzetli hem de daha besleyici bir kek yapılmış olur. Tarçının güzel kokusu ise iştah açıcı özelliği ile daha etkili olacaktır. Cevizli havuçlu tarçınlı kek gün ve misafir ikramlarında ilgi çekici bir çeşit olarak yer alabilecektir. Ayrıca çocuklarımıza daha besleyici bir tatlı çeşidi olarak yapabiliriz.

Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kek Malzemeleri
Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaları karıştırma kabına kıralım. Toz şeker ekleyerek şeker eriyinceye kadar çırpalım. Üzeri köpük, köpük olup da kabarcıklar oluşunca üzerine sıvı yağ ekleyelim. Sıvı yağ da eklenince biraz daha karıştıralım.

Ayrı bir kap içerisine ilk olarak unu eleyerek, daha sonra da kabartma tozu ile vanilya elenip karıştıralım. Hazırlanan unu sıvı karışıma ekleyip beraber çırpalım. Rendelenmiş havuç, iri kıyılmış ceviz içi ve tarçını da kek hamuruna ekleyelim. Bütün malzemeyi koyduktan sonra bir tahta kaşık ile yavaşça karıştıralım.

Margarin ile yağlanmış kek kalıbına hafifçe un serpelim. Hazırladığımız kek hamurunu kek kalıbına dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta pişirelim. Yaklaşık olarak 45-50 dakika gibi bir süre sonra kekin üzeri kızarınca pişmiş olur. Kekin piştiğini anlamak için kürdan batırıp, kürdanın hamurlu kalıp kalmadığına bakılarak piştiği anlaşılabilir. Kürdan ıslak kalmıyorsa kek pişmiş olur. Kek piştikten sonra fırından çıkartılır.

Kalıptan çıkartılıp üzerine pudra şekeri serpilir. Dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

" } ] }