{ "title": "Cevizli İncirli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/cevizli-incirli-kek.jpg", "date": "19.01.2024 00:41:23", "author": "Ozansoy", "article": [ { "article": "Cevizli İncirli Kek, içerisinde kullanılan malzemelerin zenginliğinden dolayı oldukça faydalıdır. Ara öğünlerde atıştırmayı sevenler için doyurucu ve de yararlı bir seçenektir. Çay sofraları için oldukça lezzetli bir tatlıdır. Çalışan hanımlar için pratik bir kek türüdür. Çocukları hazır gıdalardan uzak tutmak için kullanılabilir. İçerisinde kullanılan malzemeler çocukların gelişimi açısından faydalıdır. Kekin içerisinde kullanılan cevizin vücuda çok sayıda faydaları bulunmaktadır. Ceviz beyin gelişimi için önemli bir kuru yemiştir. Vücuda zindelik verir ve vücut direncini artırır. Kekin içerisinde kullanılan incirin de çok sayıda faydaları bulunmaktadır. Kuru incir özellikle beyin hücrelerinin yenilenmesine faydalıdır. Kekin Buzdolabı dışındaki saklama süresi 2 gündür. Ağzı kapaklı bir kap içerisinde saklanmalıdır. Derin dondurucuda 3 ay boyunca saklanabilir.

Cevizli İncirli Kekin Besin Değeri
Cevizli İncirli Kek malzemeleri
Cevizli İncirli Kek Nasıl Yapılır?

Kek hamurunun çırpılacağı derin bir kap alınır ve içerisine yumurta, şeker konulur. Mikser ile şeker eriyene kadar çırpılır. İyice çırpılan karışımın içerisine süt ve sıvı yağ ilave edilir ve 4 dakika kadar çırpma işlemi sürdürülür. Bir başka kabın içerisine un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın elenir. Bu işlem sayesinde kek çok daha fazla kabaracaktır. Elenmiş olan kuru malzemede karışımın içerisine ilave edilir. Kuru malzeme eklendikten sonra mikserin düşük ayarında 2 dakika daha çırpılır. İyice kıvam almış olan hamurun içerisine öncelikle ceviz, sonrasında ise doğranmış olan kuru incirler de ilave edilir. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıt serildikten sonra, kek hamuru tepsinin içerisine yayılır. Bu işlemden sonra arzuya göre, ikiye bölünmüş olan ceviz parçaları da hamurun üst kısmına konulabilir. Bu sayede kekin genel görünümü çok daha fazla şık olacaktır. Tepsiye dökülmüş olan hamurun içerisinde bulunan hava dışarı çıkartılır. Bu işlemin yapılışı şu şekilde olmalıdır. Tepsi yerden 2 santim havaya kaldırılır ve yavaşça yere bırakılır. Bu işlem bir çak defa tekrarlanmalıdır. Bu sayede hamurun içerisinde bulunan hava çıkacak, kek çok daha fazla kabaracaktır. Havası alınmış olan kek önceden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırına konulur.

Fırına konulan kekin pişme süresi, 45 dakikadır. Kekin pişmiş olduğunu anlamanın en pratik yolu, kürdan ile kontrol edilmesidir. Kurdan kekin orta kısmına batırılır ve kurdan kekin içerisinden kuru bir şekilde çıkar ise kek pişmiş demektir. Pişen kekin oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirilmesi gerekmektedir. Böylece dilimleme esnasında kek hamur olmayacaktır. Dinlenmiş olan cevizli incirli kek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }