{ "title": "Cevizli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/cevizli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 16:23:41", "author": "Nurgül", "article": [ { "article": "
Cevizli kek hem lezzetli hem de sağlık açısından faydalı kek tarifleri arasında yer alır. Ceviz içerdiği vitaminler açısından tüketilmesi gereken besinler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Özellikle çocuklarınız sade cevizi sevmeyebilir. Fakat cevizli kek sayesinde çocuklarınıza bu vitamini almalarını sağlamanız çok kolay. Mutfağınızda pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz cevizli kek hem çocuklarınızın hem de misafirlerinizin vazgeçemeyeceği bir lezzet olacak. Acil durumlarda çok kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzet mutfağınızda yer alan listede mutlaka bulunmalıdır. Ceviz içerdiği sağlıklı besinler sayesinde kekinize hem lezzet katmakta hem de sağlığa faydalı bir lezzet sunmaktadır. Sizlere sunacağımız kolay bir tarifle hiç alışkın olmadığınız kek işini ustalardan daha iyi yapabilirsiniz. Cevizli kek yapımı için kolları sıvayalım.

Cevizli Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Cevizli Kek Nasıl Yapılır?

Mükemmel tadı ve muhteşem görünümü ile akşam çaylarının vazgeçilmezi olan cevizli kek tarifimizi hazırlamaya başlayabiliriz. İşe ilk olarak geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırıp karıştırma işlemiyle başlıyoruz. İyice karıştırdığımız yumurtaların içerisine sıvı yağ ve sütü de ekleyerek karıştırma işlemine devam ediyoruz. Kekin kıvamı ve iyi kabarması için çırpma işlemini çok iyi yapmamız gerekiyor. Daha sonra karışıma unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek çırpma işlemine devam ediyoruz. Son olarak kek karışımına ceviz içini de ilave edip son bir kez daha karıştırarak cevizli kek karışımını hazır hale getiriyoruz. Oldukça kolay ve pratik bir şekilde hazırlayacağınız cevizli kek lezzeti ve içerisinde barındırdığı sağlığa faydalı besin sayesinde çok hafif bir lezzete sahiptir.

Kek karışımını hazırladıktan sonra kek kalıbımızı biraz yağlayarak karışımı kalıba döküyoruz. Bu esnada fırınımızı 160 derecede ısıtmayı ihmal etmiyoruz. İyi bir kek yapmanın ve keki kabartmanın püf noktalarından birisi de keki ısınmış fırında pişirmektir. 160 derecede ısınan fırınımıza keki yerleştiriyoruz. 30-40 dakika kadar pişen kekimizi mutlaka arada bir fırının kapağını açmadan kontrol etmeliyiz. Daha sonra kekimizi kürdanla kontrol ederek piştiği zaman fırından alıyoruz. Biraz soğumasını bekledikten sonra keki kalıbından tepsiye alarak dilimleyin. Cevizli kek özellikle ceviz yemeyi sevmeyen çocuklara bu vitamini almalarını sağlamak için mükemmel bir yöntem. Ayrıca cevizli kek kolesterol hastaları için de oldukça sağlıklı bir lezzet. Ceviz kolesterolü düşürücü etkisi bulunan bir besindir. Kek içerisinde bulunması sayesinde ceviz sevmeyen kişiler bu besini tüketebilmektedirler. Bu sayede hem tatlı ihtiyacınızı karşılamanız için hem de sağlığa faydalı olan cevizin tüketilebilmesi için hafif bir lezzet tüketebilirsiniz. Lezzeti ve görünümü ile cevizli kek hazır. Kolay ve pratik bir şekilde hazırladığınız bu kek mutfakların vazgeçilmez lezzeti.

Afiyet olsun.
" } ] }