{ "title": "Cevizli Tarçınlı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/cevizli-tarcinli-kek.JPG", "date": "19.01.2024 14:30:39", "author": "Tazim", "article": [ { "article": "Cevizli Tarçınlı Kek, içerisinde kullanılan malzemelerin zenginliğinden dolayı oldukça faydalı bir kek çeşididir. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde vücuda zindelik ve enerji verir. Kabul günlerinde lezzetli bir seçenek olabilir. Pratik yapılıyor olmasından dolayı zamanı olmayan hanımlar ve beyler için tavsiye edilmektedir. Ara öğünlerde atıştırmayı sevenler için doyurucu ve besleyici bir seçenektir. Bayatladığında bile tüketilebilinen bir kek türüdür. İçerisinde kullanılan tarçından dolayı hoş bir kokuya sahiptir. Okul çağındaki çocukların beslenme çantalarına koyulabilir. Çocukları abur cubur yemekten alı koyacak kadar cazibeli bir kek seçeneğidir. Elinde bir şeyler yemeye başlamış olan küçük çocuklar için kolay çiğnenebilen bir hamur işidir. Oda sıcaklığında ağzı kapalı olması şartı ile 2 gün taze kalabilmektedir. Buzdolabının alt kısmında 4 gün boyunca saklanması mümkündür. Derin dondurucuda gereken saklama koşulları sağlanması halinde 5 ay boyunca saklanabilmektedir. Çok misafiri gelenler için derin dondurucuda saklayıp, misafirler geldiğinde çıkarabilecekleri bir seçenektir. Beş çaylarında ve de akşam çaylarının yanında tüketilebilir. Zengin içeriğe sahip olduğu için tek başına bile oldukça başarılı bir sunum olacaktır.

Cevizli Tarçınlı Kekin Besin Değeri
Cevizli Tarçınlı Kek malzemeleri
Cevizli Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Çırpma kabının içerisine ilk olarak şeker ve yumurtalar ilave edilmelidir. Bir çırpıcı yardımı ile yumurtalar ve şeker 6 dakika kadar çırpılmalıdır. Çırpma işlemi düşük devire alınıp, karışımın içerisine öncelikle süt ardından ise sıvı yağ eklenip, çırpılmaya devam ettirilmelidir. İyice kıvam alan karışımın içerisine toz tarçında ilave edilip, çırpma işlemi durdurulmalıdır. Ayrı bir kabın içerisine süzgeç yardımı ile un, kabartma tozu ve vanilya elenmelidir. Elenmiş olan kuru malzeme çırpma kabının içerisine dökülmeli ve kaşık yardımı ile nazikçe karıştırılmalıdır.

Topak kalmayacak şekilde karıştırılmış olan kek hamurunun içerisine son olarak bir su bardağı cevizde ilave edilmelidir. İlave edilen cevizler fazla parçalanmadan karıştırılmalıdır. Kekin pişirildiği tepsiye yapışmaması için tepsinin içerisine yağlı kâğıt serilmelidir. Yağlı kâğıt serilmiş olan tepsinin içerisine kek hamuru dökülmeli ve kaşık yardımı ile düzleştirilmelidir. Pişmeye hazır olan kek hamuru, önceden ısıtılmış olan 185 derecedeki fırına konulmalıdır. Kekin pişme süresi, 40 dakikadır. Kekin çok kabarmasını arzu edenler için öneri, kekin pişme esnasında fırının kapağı açılmaması gerekmektedir. Kekin pişmiş olduğu kürdan ile tespit edilebilir. Pişmiş olan kek servis edilmeden önce yaklaşık olarak 25 dakika kadar oda sıcaklığında soğumalı ve de dinlendirilmelidir. Soğuyan ve dinlenen Cevizli tarçınlı kek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }