{ "title": "Cevizli Üzümlü Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/cevizli-uzumlu-kek.jpg", "date": "20.01.2024 05:38:01", "author": "Erseven", "article": [ { "article": "
Cevizli üzümlü kek, çay saatlerinizde çayınıza eşlik edebilecek nitelikte, evde bulunan malzemeler ile kolaylıkla hazırlanabilecek lezzetli kek tarifleri arasında yer almaktadır.

Cevizli Üzümlü Kek Malzemeleri
Cevizli Üzümlü Kek Nasıl Yapılır?

Cevizli üzümlü kek için kullanacağımız bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmeliyiz. Kekimizin hamuru için yumurtaları çukur bir kabın içine kırıyoruz. Üzerine toz şeker ilave ederek mikserin önce düşük ayarında daha sonra yüksek ayarında krema kıvamı alıncaya kadar çırpıyoruz. Yumurtalar iyice köpürdükten sonra sırası ile, sıvı yağı, yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.

Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı uygun bir kabın içine eliyoruz. Elediğimiz malzemelerin yarısını yumurtalı karışıma ekleyerek tekrar çırpmaya başlıyoruz. Mikserin yüksek devrinde yaklaşık 2 dakika kadar çırpıyoruz. Daha sonra arta kalan unu karışıma ekleyerek tekrar çırpıyoruz. Dövülmüş cevizleri ve üzümü una buluyoruz. Fazla unlarını silkeledikten sonra kek hamurumuzun içine ilave ederek karıştırıyoruz. Kek kalıbımızı önce katı yağ ile iyice yağladıktan sonra unluyoruz ve fazla ununu alıyoruz.

Hamurumuzu yağladığımız kek kalıbına döküyoruz ve 175 derecede önceden ısıttığımız fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimizin pişip pişmediğini test etmek için orta kısmına kürdan batırabiliriz. Kürdanımız kekten temiz bir şekilde çıkarsa kekimiz pişmiş demektir. Fırından aldığımız keki dilimlemek için soğumasını bekliyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }