{ "title": "Cheese Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/cheese-kek.JPG", "date": "19.01.2024 16:47:41", "author": "Abdülhamit", "article": [ { "article": "Cheese Kek, Mükemmel bir lezzet şöleni yaşamak ve yaşatmak istiyorsanız işte fırsat cheese kek misafirleriniz ve çocuklarınız için hazırlayacağınız nefis ve oldukça lezzetli bir kek çeşididir. Ayrıca tarifleriniz arasında en başköşede olmaya aday bir kek tarifidir.

Cheese Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Cheese Kek Kreması için
Cheese Kek Sosu için
Cheese Kek Nasıl Yapılır?

Cheese kek hazırlamaya öncelikle bir paket margarini oda sıcaklığında yumuşatarak başlayalım. Ardından margarini, bisküvileri ve 1 çay kaşığı tarçını mutfak robotumuza ilave ederek bisküviler un şekli alıncaya kadar çekelim ve karıştırma kabımıza ekleyerek iyice hamur şeklinde yoğuralım.

Yumuşak bir kıvam alan bisküvili hamuru karıştırma kabımıza alıp yoğurduktan sonra 25-30 cm genişliğindeki bir kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına alüminyum folyo ile kaplayarak bisküvili hamuru kalıba bastırarak yerleştirelim. Fırınımızı önceden 200 derecede ısıtarak kekimizi 5-6 dakika kadar pişirerek fırından çıkartalım. Bu arada kekin kremasını hazırlamaya başlayalım.

Kekimizin kremasını hazırlamak için karıştırma kabımıza 2 poşet kremşanti ve 1,5 su bardağı soğuk sütü ilave ederek karışımı bir mikser yardımıyla iyice çırparak katı bir kıvam alana kadar karıştıralım. Üzerine bir paket labne peynir, limon suyu, limon kabuğu ve 2 çorba kaşığı toz şeker ilave ederek 2-3 dakika kadar daha çırpalım. Ardından toz jöleyi bir kabın içine alarak üzerine bir su bardağı kaynar su ilave ederek bir çatal yardımıyla hızlı hareketlerle çırparak çarçabuk jölenin erimesini sağlayalım ve ılıdıktan sonra kremşantili karışıma ekleyerek iyice karıştıralım. Hazırladığımız kremayı kalıptaki bisküvilerin üzerine boşaltalım ve bir kaşık yardımıyla karıştıralım. Daha sonra hazırladığımız kremşantili kremayı bisküvilerin üzerine yayarak bir spatula yardımıyla düzleyelim ve buzdolabında yaklaşık olarak 3-4 saat kadar bekleterek kremşantinin donmasını sağlayalım.

Kekimizin üzeri için bir su bardağı meyve suyu, toz şeker ve nişastayı ufak bir tencereye ilave ederek bir çırpıcı yardımıyla devamlı karıştırarak karışım kaynayıncaya kadar pişirelim ve kaynadıktan sonra ocaktan alarak içine nar tanelerini ilave edelim. Karışım ılıyana kadar ara ara karıştırmaya devam edelim.

Daha sonra buzdolabına beklettiğimiz kekimizi çıkartarak üzerine bir kaşık yardımıyla narlı sosu gezdirerek yayalım ve tekrar buzdolabına koyarak bir gece kadar beklettikten sonra muhteşem kekimizi dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }