{ "title": "Çikolata Soslu Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/cikolata-soslu-kek.jpg", "date": "20.01.2024 04:09:49", "author": "Serâçe", "article": [ { "article": "Çikolata Soslu Kek, kekin en gösterişli ve en zengin şeklidir. Misafir sofralarında kullanılabilir. Çayın yanında tüketilebilecek lezzetli bir tatlıdır. Çocukların seveceği tatlılar arasında yer almaktadır. Çalışan hanımlar için oldukça pratik bir seçenek olabilir. Yemek aralarında acıkanlar için oldukça doyurucu bir atıştırmalıktır. Habersiz gelen misafirlere, çabuk yapılmasından dolayı tercih edilebilir. Kekin içerisinde ve sosunda süt kullanıldığı için saklama koşullarına dikkat edilmelidir. Oda sıcaklığında saklanma süresi 24 saattir. Bu saatin dışına çıkıldığında içerisinde kullanılmış olan süt bozulacağından, bu saatin dışına çıkılmamalıdır. Buzdolabının alt kısmında 4 gün süre ile saklanabilir.

Çikolata Soslu Kekin Besin Değeri
Çikolata Soslu Kek malzemeleri
Çikolata Soslu Kek Sosu için
Çikolata Soslu Kek Nasıl Yapılır?

Çırpma kabının içerisine şeker ve yumurtalar konulur. Mikser ile 8 dakika kadar çırpılır. Şeker iyice eridiğinde, karışımın içerisine süt ve sıvı yağ ilave edilir. Çırpma işlemi bu esnada devam ettirilmelidir. Ayrı bir kabın içerisine un, kakao, kabartma tozu, vanilya süzgeç ile elenir. Elenmiş olan bu malzemelerin tamamı çırpma kabının içerisine ilave edilir. İlave edilen malzemeler 3 dakika çırpılmaya devam edilmelidir. Çırpma işlemi tamamlanan kek hamurunun içerisine damla çikolatalar ilave edilir ve yemek kaşığı ile nazikçe karıştırılır. Kek kalıbı margarin ile yağlanır ve kek hamuru kalıbın içerisine dökülür. Hamurun havasının alınması için kalıp yere hafif bir şekilde vurulur. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırına kek hamuru konulur. Yaklaşık olarak 45 dakika pişirilmelidir. Kek pişerken, bu esnada fırının kapağı açılmamalıdır. Kekin pişip pişmediğine kürdan yardımı ile bakılır. Kek piştikten sonra soğuyup dinlenmesi için bir kenara bırakılır.

Sosun hazırlanması için, ocağa derin bir tencere konulur. Tencerenin içerisine önce su ardından süt ilave edilir. Tencereye un, vanilya, kakao ilave edilir ve bir çırpma teli ile pişene kadar sürekli olarak karıştırılır. Pişmeye yakın şeker konulur ve bir müddet daha pişirilir, Pişmiş olan sos iyice kıvam alana kadar mikser ile çırpılır. Soğumuş olan kekin üzerine, ılık halde olan sos dökülür. Soğuyan kek servise hazırdır. Tercihen, kekin üzerine Hindistancevizi serpilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }