{ "title": "Çilekli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/cilekli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 18:25:49", "author": "Ezo", "article": [ { "article": "
Çilekli kek, evinizde her zaman bulunan malzemeler ile pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli kek tariflerinden bir tanesidir. Çileğin müthiş aroması ile çilekli kek tarifi favoriniz olacak.

Çilekli Kek İçin Malzemeleri
Çilekli Kek Nasıl Yapılır?

Çilekli kekten güzel sonuç alabilmek için kullanacağımız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen göstermeliyiz. Kekimize tereyağını bir kabın içine alarak başlıyoruz. Önce tereyağını mikser ile 3-4 dakika kadar çırpalım, üzerine toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim. Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırdıktan sonra sarıları tereyağlı karışıma birer birer ekleyerek çırpmaya devam edelim. Karışıma sıvı kremayı ve vanilyayı da ekleyerek tekrar karıştıralım. Daha sonra harcın içine elenmiş un, karbonatı elekten geçirerek ekleyelim. Tüm malzemeleri bir güzel karıştırdıktan sonra gıda boyasını da ilave ederek bir kez daha karıştırarak kek hamurumuzu hazır hale getirelim.

Çileklerin saplarını ayıklayarak robottan geçirelim. Çilekler iyice ezildikten sonra hazırladığımız hamurun içine ilave edelim ve tahta kaşık yardımı ile karıştıralım. Daha önce sarılarından ayırdığımız yumurta beyazlarını mikser ile köpürünceye kadar en yüksek devirde çırpmaya başlayalım. Yumurtalar kar gibi bir görünüm aldıktan sonra üzerine azar azar pudra şekeri ilave ederek bir süre daha çırpalım ve diğer malzemelerin içine ilave edelim. Yine bir kaşık ile hamuru düzgünce karıştıralım.

Kekimizi pişireceğimiz kalıbımıza yağlı kâğıt yerleştirerek hazır hale gelen kek hamurumuzu kalıba dökelim. Hamur kalıba yayıldıktan sonra 175 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişmeye bırakalım. Kekimizi fırından almadan önce kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Fırından aldığımız keki bir süre soğuttuktan sonra dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }