{ "title": "Çiz Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/ciz-kek.jpg", "date": "19.01.2024 22:08:56", "author": "Aram", "article": [ { "article": "
Çiz kek, Harika bir lezzete sahip olan, değişik meyveler, çikolata veya kremalı olarak istediğiniz ve en çok hoşlandığınız, damak tadınıza uygun malzemelerle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz seçeneği bol olan bir kek çeşidi olarak beğeninizi kazanacaktır.

Çiz Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Çiz Kek Sosu için
Çiz Kek Nasıl Yapılır?

Çiz kek hazırlamaya mutfak robotumuza 2 paket yulaflı bisküviyi ve 2 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek başlayalım. Ardından robotu çalıştırarak tereyağı ve bisküvileri hamur haline getirelim ve karışımı robottan çıkardıktan sonra elimizle de iyice yoğurarak bisküvileri ve tereyağını iyice karıştırarak harmanlayalım.

Tereyağı ile karışarak hamur şekli alan bisküvili hamuru kelepçeli kek kalıbımızın tabanını ve kenarlarını iyice yağlayıp yağlanan kalıbın içine bastırarak düzgün bir şekilde yerleştirelim. Fırınımızı 170 derecede önceden ısıtarak kek kalıbını fırına verelim ve 10 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra çukur bir kabın içine 1,5 su bardağı toz şeker ve 3 adet yumurtayı ilave ederek karışım kar haline gelene kadar iyice çırpalım. Üzerine 1 paket labne peyniri, 1 paket çiğ krema, yarım limon suyu, 1 paket vanilya ve unu azar azar ilave ederek karışım akışkan ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar bir mikser yardımıyla iyice karıştırarak çırpalım. Daha sonra fırından alarak soğumaya bıraktığımız kekin üzerine dökerek yayalım. (Karışım hafif sıvı bir şekilde olacaktır panik yok.)

Ardından fırınımızı 175 derecede önceden ısıtarak kekimizi fırına verelim ve fırınımızın kapağını açmadan kekimizi 35-40 dakika kadar pişirelim. Bu süre sonunda kekin üzeri kızarmış ise fırınımızın derecesini her 6-7 dakika da bir 20 derece düşürerek kekin pişme süresini 1 saate çıkartalım. Ardından fırınımızı kapatarak fırının içinde kekin soğumasını bekleyelim.

Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkarmadan üzerini dilimlenmiş çileklerle süsledikten sonra bir kabın içine 1 su bardağı vişne suyu, 1 yemek kaşığı buğday nişastası ve 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave ettikten sonra sürekli karıştırarak tencereyi ocağa alarak sos akışkan bir kıvam alana kadar pişirerek ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Daha sonra iyice soğuyan sosumuzu kekin üzerine dökerek yayalım ve Hazır hale gelen kalıptaki kekimizi buzdolabına koyarak en az bir gece beklettikten sonra dolaptan alarak servis esnasında kelepçeli kalıptan çıkartıp dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }