{ "title": "Cup Cake", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/cup-cake.jpg", "date": "19.01.2024 10:44:31", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de birçok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurmayı başarmıştır. Birçok seveni olan bu lezzeti kek harcı ile de yapabilirsiniz. Kek ile arasında bulunan en önemli ayrıntı cup cakelerin kalıpta yapılıyor olması ve tabi ki süsleme işlemidir. Süsüne düşkün kişilerin ve tatlılar da görsellik arayan kişilerin mutlaka denemek isteyecekleri bir lezzet olan bu kek türünün hazırlanması da kolay olmaktadır.

Cup cake, tarifini daha önceden yapmamış iseniz işte tam zamanı. Size önereceğimiz kolay bir tarif ile lezzetli cup cakeler yapabilirsiniz. Bilhassa çocukların çok severek tüketecekleri bu lezzeti onlara yapmanızı öneririz. Raf ömrü kullanacağınız malzemeye göre değişkenlik gösterebilir. Ancak dayanılmaz lezzette oldukları düşünülür ise en fazla iki gün muhafaza edeceğiniz de bir aşikardır.

Cup Cake İçin Gerekli Malzemeleri
Cup Cake Nasıl Yapılır?

Öncelikle tarifin hazırlanmasına unlu karışımı hazırlayarak başlayın ve bunun için öncelikle geniş bir karıştırma kabı alın ve içerisine unu eleyerek ilave edin. Unun içerisine kalan diğer unlu malzemeleri ilave edip karıştırın. Kaşık yardımıyla malzemeleri bir güzel karıştırdıktan sonra muzlu harcı hazırlamaya geçin. Muzlu harç için bir tane muzu bir karıştırma kabının içerisine alıp ezin. Bu aşama da kullanacak olan muzun yumuşak nitelikte olmasına özen gösterin. Ezilmiş olan muzun içerisine bir tane yumurtayı ilave edip karıştırın. Ardından diğer kalan sıvı malzemeleri harcın içerisine alın ve bir güzel karıştırın. Bu aşama da unlu karışımın içerisine hazırlanmış olan muzlu harcı ilave edip kaşık ile bir güzel harmanlayın.

Hazırlanmış olan cup cake hamurundan dondurma kaşığı veya bir tatlı kaşığı ile yağlanmış olan kalıpların içerisine yarısına gelecek şekilde ilave edin. Bütün kalıplara hamuru paylaştırdıktan sonra fırın tepsisinin üzerine kalıpları yerleştirin. Yaklaşık 185-190 derecelik fırına tepsiyi gönderin ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirmeye özen gösterin. Verilen sürenin içerisinde cup cake hamurları pişmiş olacaktır.

Pişmiş olan cup cakeleri fırından alın ev soğuması için bir kenarda bekletin. Onlar soğurken sizde bu arada bitter çikolatayı benmari usulü olacak şekilde eritin. Bunun için çikolatayı bir mikro dalga fırında eritebilir veya kaynamakta olan tencerenin buharı ile çikolatayı eritebilirsiniz. Erimiş olan çikolatanın içerisine erimiş olan tereyağını ve pudra şekeri ilave edip mikser ile çırpın. Hazırlanmış olan çikolatalı kremayı bir sıkma torbasının içerisine alın ve soğumuş olan cup cake tariflerinin üzerine dikkatli bir şekilde sıkın. Servis yapmak için hazır hale gelen tarifi sevdiklerinize sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }