{ "title": "Cupcake", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/cupcake(2).gif", "date": "21.01.2024 12:24:42", "author": "İrziz", "article": [ { "article": "Cupcake özellikle çocukların büyük bir beğeni ile yedikleri tatlı türleri arasında yer almaktadır. Birbirinden farklı özelliklere sahip çeşitleri bulunan bu kek türünün dondurmalı, kremalı, kakaolu ve meyveli gibi pek çok çeşidini bulabilirsiniz. Bu tarifte Çikolatalı ve Muzlu çeşidinin nasıl yapıldığını görebilmeniz mümkün olacaktır. Tarifi doğru şekilde uygularsanız ve size vereceğimiz pratik bilgileri kullanırsanız misafirlerinize ve ailenize en az pastanelerde yapılmış olan çeşitleri kadar iyilerini bulabilmeniz mümkün olacaktır.

Cupcake malzemeleri
Cupcake Nasıl Yapılır?

İlk olarak unlu malzemeleri yaparak kek yapımına başlıyoruz. Bunun için de öncelikle malzemelerimizi karıştırabileceğimiz geniş ve derin bir kâse içerisine 1,5 su bardağı unu alıyoruz. Ardından 1 su bardağı şekeri, 2 paket kabartma tozunu, 1 paket pasta sodasını, 4 yemek kaşığı kakaoyu ve 1 çay kaşığı kadar tuzu kâseye alıyoruz. Bu malzemelerin hepsi birbirine karışsın diye öncelikle hepsini bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Daha sonra muzlu harcı hazırlamaya başlıyoruz.

Cupcake için gereken muzlu harcı hazırlamak için öncelikle geniş bir kâseye 1 adet muzu kabuğunu soyarak alıyoruz. Muz seçiminizi yaparken muzun yumuşak ve sulu olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Daha sonra çatal ile bu muzu iyice ezdikten sonra içine 1 yumurtayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sonra bu harca 1 çay bardağı su ekleyerek harcın kıvamını açmak için tekrar karıştırıyoruz. Ardından bu karışıma 1 paket vanilyayı, 5 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 çay bardağı sütü de ekleyerek tüm malzemeleri kaşık yardımıyla topak kalmayacak şekilde sıvı bir hal alana dek karıştırıyoruz.

Hazırlanılan unlu harcın içine muzlu harcı alıp iki harcı birlikte 5 dakika kadar güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Tüm malzemeler dilediğimiz gibi güzel bir şekilde birbirine karıştıktan sonra muffin kalıplarına bu karışımdan dondurma kaşığı ile alıp tüm harcı kullanıyoruz. Hazırladığımız muffin kalıpları içerisindeki karışımları daha önce ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen cupcake parçalarını soğumaları için bırakıyoruz. Bu arada keklerimizi süsleyeceğimiz kremayı hazırlamaya başlıyoruz.

Keklerimizi süslemek için bitter çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Benmari usul için öncelikle bir tencereye su doldurarak suyu kaynatıyoruz. Daha sonra çelik bir kâseye çikolataları parçalayarak koyuyoruz. İçinde çikolata bulunan çelik kâseyi suyun buharına tutarak çikolataların erimesini sağlıyoruz. Eriyen çikolatayı bir kenara alıyoruz ve bir taraftan oda sıcaklığında beklemiş olan tereyağını mikser ile güzelce karıştırıyoruz. Sonra üzerine 1 su bardağı pudra şekerini ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Son olarak 1 paket vanilyayı ve erittiğimiz bitter çikolataları da ekledikten sonra mikser yardımıyla 4 dakika kadar daha çırpıyoruz. Daha sonra soğuması için bırakılan cupcake muffin kalıpları alınarak hazırlanan çikolatalı kremalar sıkılır. Daha sonra kekler servis tabağına alınarak sunuma hazırlanır.

Afiyet Olsun.
" } ] }