{ "title": "Damla Çikolatalı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/damla-cikolatali-kek.jpg", "date": "21.01.2024 22:47:05", "author": "Yalvaç", "article": [ { "article": "
Damla çikolatalı kek, damla çikolatalı kek tarifine bayılacaksınız. İçine dahil edilen muzun nefis aroması ve damla çikolatalar keke ayrı bir lezzet katarak büyük küçük herkesin beğenisini kazanacak. Sizde konuklarınıza güzel bir kek ikram etmek istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Damla Çikolatalı Kek Malzemeleri
Damla Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Damla çikolatalı kekimiz için kullanacağımız malzemelerimizi 4-5 saat önceden oda sıcaklığına alıyoruz. Kekimizi hazırlamak için ilk olarak muzlarımı soyuyoruz ve soyduğumuz muzları büyükçe bir kâsenin içine alarak çatal yardımı ile iyice ezilmesini sağlıyoruz. Muzlar pürüzsüz akışkan bir kıvam alana kadar ezmeye devam ediyoruz. Muzlarımızı hazırladıktan sonra başka bir karıştırma kabına oda sıcaklığında erittiğimiz tereyağını alarak, üzerine toz şekerimizi ilave ediyoruz. Mikser kullanarak karışım krema haline gelene kadar karıştırıyoruz. Karışımımıza yumurtalarımız eklemeye başlayacağız. Ancak yumurtaları teker teker eklememiz gerekmektedir. Her eklediğimiz yumurtayı karıştırdıktan sonra diğer yumurtayı ekleyeceğiz.

Tüm yumurtaları ekledikten sonra harcımızı 3-4 dakika kadar durmadan mikser ile karıştırdıktan sonra 2 çorba kaşığı balı harcımıza ilave ediyoruz ve tekrar çırpmaya başlıyoruz. İlk başta hazırlayıp bir kenara koyduğumuz muzu bu aşama da karışıma ilave ederek bütün malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlıyoruz. Harç iyice karıştıktan sonra içine elenmiş un, tarçın ve bir paket kabartma tozunu ilave ediyoruz. Ancak unu bir kerede değil yavaş yavaş ilave ediyoruz. Kuru malzemelerin elenmiş olması kekimizin kabarması için çok önemlidir. Bu nedenle mutlaka elekten geçirilmelidir. Bütün malzemeleri tekrar karıştırdıktan sonra son olarak harcımıza damla çikolataları ekliyoruz. Ancak artık karıştırmaya mikser yerine kaşık ile devam ediyoruz. Hamurumuzu kaşık ile bir güzel karıştırdıktan sonra pişireceğimiz kalıbı düzgünce yağlayarak unluyoruz.

Hazır hale gelen kek hamurumuzu yağladığımız kalıba dökerek iki elimiz ile hamurun kalıba yayılmasına yardımcı oluyoruz. Kekimiz pişmek için hazır hale geldi. Fırınımızı 180 derecede önceden ısıtmamız gerekmektedir. Önceden ısınan fırına kalıbımızı sürerek yaklaşık 40 dakika kadar pişmesini bekliyoruz. 40 dakikanın sonunda kekimizi fırından alarak fırınımızı 150 dereceye ayarlıyoruz. Fırından aldığımız kekin üzerini alüminyum folyo ile sararak tekrar fırına veriyoruz ve 25 dakika kadar daha bekletiyoruz. 25 dakikanın sonunda kürdan testi ile kekimizin pişip pişmediğini kontrol ederek fırından alıyoruz. Fırından aldığımız keki oda sıcaklığında 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }