{ "title": "Dikdörtgen Kalıpta Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/dikdortgen-kalipta-kek.jpg", "date": "20.01.2024 21:44:18", "author": "Erkan Kar", "article": [ { "article": "
Dikdörtgen Kalıpta Kek, Yapımı oldukça kolay olan bu keki hepiniz evde çok kısa bir süre içerisinde yapmanız mümkündür. Bu kek özellikle kadınların günlerinde sıklıkla tercih ettikleri bir hamur işidir. Bilindiği üzere dikdörtgen kalıpta bir kek oluşturabilmemiz için bu şekle uygun bir kalıbımızın olması gerekir. Yani kekimize şekil vereceğimiz esnada dikdörtgen biçimindeki kalıbın içerisine hamurumuzu dökerek ancak bu biçimi elde etmemiz mümkündür. Bu sayede de dikdörtgen kalıpta kek yapımı daha kolay bir şekilde gerçekleşecektir. Özellikle ev hanımlarının çat kapı gelen misafirlerine karşı çok kısa sürede yapacağı ve servis edebileceği bu kek içine konulacak malzemeler sayesinde de oldukça lezzetli olmaktadır.

Kişi tercihine göre yapacağı kekin içerisine neleri koyacağını belirleyebilir. Örneğin meyveli ya da üzümlü kek yapmak isteyen bir kimse dikdörtgen kalıpta bir kek oluşturmak istiyor ise yalnızca kekinin içerisine bu meyveleri koymaları yeterli olacaktır. Bu sayede hem istemiş olduğu meyveli keki yapmış olacaktır. Aynı zamanda da kalıba dökmüş olduğu hamur sayesinde de dikdörtgen haline getirebilecektir. Bu kalıplar sayesinde kekimiz hem mideye hitap etmesinin yanı sıra göze de hitap edecektir. Bu işlemin gerçekleştirilmesi ise oldukça kolaydır. Bu makalemizde sizlere dikdörtgen kalıpta kek yapımı hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Biz meyveli kek yapımı hakkında size bilgi vereceğiz. Kuru meyve yerine siz isteğe göre damla çikolatalı kek, vişne aromalı kek ya da muzlu kek yapabilirsiniz. Bu durum tamamen size kalmıştır. Yapan ev hanımları için şimdiden kolay gelsin diyelim.

Dikdörtgen Kalıpta Kek Malzemeleri
Dikdörtgen Kalıpta Kek Nasıl Yapılır?

Kek tarifi için ilk yapmanız gereken şey yumurta biraz çırpıldıktan sonra üzerine toz şeker eklenir ve iyice yüksek devirde çırpılması gerekir. Hemen sonra ise içerisine sıvı yağ ve süt katılması gerekir. Kabartma tozu, un ve isteğe göre vanilya elekle yardımı ile elenir. Malzemelerimizin iyice çırpılması gerekir. Son olarak yapılması gereken ise kuru meyveleri içine eklenerek kaşık ya da el ile karıştırılır. Hazırlanan hamurumuz dikdörtgen biçimindeki yağlanmış kalıbın içerisine dökülür. Daha öncesinde 180 derecede ısıtılmış olun fırınımızda pişirilir. Kürdan yardımı ile kekimizin piştiği kontrol edilerek pişmiş ise fırından alınır. Kekimizin üzerini ise temiz bir bez yardımı ile örterek soğuyana kadar bekletmemiz gerekir.

Afiyet olsun.

Not: Vermiş olduğumuz kek tarifi için meyvelerin dikdörtgen kalıbın altına çökmemesi için kek hamurunun kıvamının iyi ayarlanması gerekir. Gerek ise hamura biraz daha göz kararı un atılması daha yararlı olacaktır. Bunu durumu engellemek için ise başka bir yöntem meyveleri kek hamuruna eklemeden önce bir az unlanması da dikdörtgen kalıptaki kekteki meyvelerin kabın altına çökmesini engelleyecektir.
" } ] }