{ "title": "Diyabetik Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/diyabetik-kek.jpg", "date": "19.01.2024 08:55:16", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Diyabetik kek, Kek, pasta veya tatlıyı sevmeyen yoktur bence. Özellikle de biz Türk milletinin tatlıya ne kadar düşkün olduğunu herkes biliyordur. Ancak herkes tatlıyı sevebilir ama herkes tatlı yiyemez. Çünkü şeker hastalığı olanlar adı üzerinde şeker tüketemezler. Ama şeker hastası diye de tatlıyı hayatımızdan çıkaracak değiliz. Çünkü şeker hastaları için de tatlı, kek yapılabilir. Ben de bugün sizlere şeker hastalarının da rahatlıkla yiyebileceği bir kek tarifi vereceğim. Şeker hastaları dışında herkesin de severek yiyeceği bir kek tarifi. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Diyabetik kek için gerekli olan malzemeler
Diyabetik kek nasıl yapılır?

İlk olarak yumurta ve toz tatlandırıcıyı bir kabın içerisinde iyice çırpın. Yumurta ve toz tatlandırıcı beyaz bir renk alana kadar çırpmaya devam edin. Toz tatlandırıcı ve yumurtayı çırptıktan sonra yoğurdu ekleyip bir kaşık ile biraz daha karıştırın. En son ise tam buğday ununu kabartma tozunu ve tarçını ekleyin. Tüm malzemeler birbirine karışana kadar karıştırın. Fırın kabınızı yağlayın veya yağlı kâğıt serin ve kek hamurunu ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat kadar pişirin. Tam anlamı ile piştiğinden emin olmak için bir kürdan veya çatal ile kontrol edin. Piştikten sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }