{ "title": "Elmalı Dilimli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/elma-dilimli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 14:17:15", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "
Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servisedilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve güzel keklerle yapılan sohbetlerdir. Elmalı dilimli kek yapımı hem pratik hem çok sevilen tercih edilen kek türüdür. Özellikle de kış aylarının vazgeçilmez bir lezzettir. Yazın çay saatlerinin sıcak sohbetlerin, çay arkadaşıdır. Elmalı dilimli kek içindeki tarçının o mis kokusu, tarif edilmez bir lezzettir aynı zamanda. Elmalı dilimli kek pişmeye başladığında, mutfaktaki o sıcaklık kokusu, gerçekten insana huzur veren bir kokudur. Tarçın kokusu her zaman insana huzur ve mutluluk veren bir kokudur. Her yaşa hitap eden bir lezzettir elmalı dilimli kek.

Elmalı dilimli kek tarifi için gerekli malzemeler
Elmalı dilimli kek nasıl yapılır?

Yumurta ve toz şekeri bembeyaz oluncaya kadar çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edin. 2 su bardağı unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek akışkan bir hamur elde edene kadar çırpın. Elma kabuklarını soyup dilimleyin ardından dilimlenen elmalar tarçına batırın. Kek kalıbını 2 damla sıvı yağ ile yağlayın ve un serpin. Ardından hazırlanan elma dilimli keki kek kalıbına boşaltın. Üzerine elma dilimlerini dizin ve 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar 40 dakika bekletin. Kek piştikten sonra soğuk servis yapın. Elmalı dilimli kekin yapılış aşamasındaki püf noktaları, kullanılan sütün oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Kek fırının alt katında pişirilmelidir, üzeri hemen yanmasın. Elmalı dilimli kek fırın içinde iken ilk 20 dakika asla fırın açılmamalıdır, içeri hava girmesin. Kek piştikten sonra hemen fırından çıkartılmamalıdır, fırının kapağı yarım açık bırakılarak kek içinde soğuyana kadar bekletilmelidir. En önemli ayrıntıdan bir tanesi elmalı dilimli kek kalıptan çıkartılırken, kek kalıbının mutlaka soğuk olması gerekir. Soğuk olmayan kek kalıbından çıkan kek mutlaka dağılır.
" } ] }