{ "title": "Elmalı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/elmali-kek.jpg", "date": "21.01.2024 02:45:18", "author": "Nimetullah", "article": [ { "article": "
Elmalı kek lezzetli olduğu kadar hafif bir kek tarifidir. İçerisine ilave edilen elmanın aroması keke ayrı bir tat katarak herkesin beğenisini kazanacak. Elmalı kek hazırlaması pratik olduğundan favori kek tariflerinizden birisi olmaya aday. Misafirlerinize1 fincan çay ya da 1 fincan kahvenin yanında bir dilim elmalı kek ikram ederek onların beğenisini kazanabilirsiniz. Limon ve elmanın muhteşem uyumu ile ortaya çıkan lezzete inanamayacaksınız.

Elmalı Kek İçin Malzemeleri
Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Elma ile lezzetine lezzet katılan kek tarifimize 3 tane orta büyüklükteki elmamızın kabuklarını soyarak başlayalım. Ardından elmalarımızı küp-küp doğrayarak geniş bir kabın içine alalım. Şimdi limon suyumuzu hazırlamaya başlayalım. 1 tane limonu çeşmenin altında güzelce yıkadıktan sonra limonluk ile suyunu sıkarak küp-küp doğradığımız elmaların üzerine dökelim ve kaşık yardımı ile iyice karıştıralım. Elma ve limonlu karışımı bir kenara bırakarak elmalı kekimizin hamurunu hazırlamaya başlayalım.

Elmalı kekimizin hamuru için büyük ve çukur bir kap alalım. Kabımızın içine oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını ve toz şekerimizi ilave ederek toz şeker eriyip, karışım krema kıvamı alıncaya kadar mikser yardımı ile karıştıralım. Ardından 1 tane limon kabuğunun rendesini karışıma ilave edelim ve bir kez daha karıştıralım. Hemen sonra 3 adet oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtalarımızı teker teker karışımın içine kıralım ve tekrar mikser ile çırpmaya başlayalım. Karışımı en az 5 dakika kadar mikser ile çırptıktan sonra kekimizin unlu malzemelerini hazırlamaya başlayalım.

Unlu malzemelerimiz hazırlamak için öncelikle unumuzu elekten geçirerek çukur bir kabın içine alalım. Ardından bademi, vanilyayı ve kabartma tozunu da elekten geçirerek elediğimiz unun üzerine ilave edelim. Malzemeleri birbiri ile kaşık yardımı ile iyice karıştıralım. Hazır hale gelen unlu malzemelerimizi sıvı hazırlayarak bir kenara aldığımız sıvı karışımın içine ilave ederek 3 dakika kadar mikser ile durmadan karıştıralım.

Elmalı kek hamurumuz akışkan bir kıvama ulaştıktan sonra ilk başta hazırladığımız limon ve elma dilimlerini hamurun içine aktararak tahta kaşık yardımı ile karıştıralım. Artık kekimizin hamuru pişmek için hazır hale geldi. Kelepçeli kek kalıbımızın tabanına yağlı kâğıt yerleştirelim. Eğer yalı kâğıt yoksa kalıbımızın her yerini yağlayarak kekin daha kolay çıkması için unlayalım. Fazla unu silkeledikten sonra hazırladığımız elmalı kek hamurumuzu kalıbımıza dökerek yayılmasını sağlayalım. Kek hamurunun üzerini bir kaşık yardımı ile düzelttikten sonra, hamurun üzerine esmer şekerimizi eşit şekilde serpiştirelim.

Elmalı kekimizi artık 180 derecede önceden ısıttığımız fırına alarak yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Kekimizin pişip pişmediğini kontrol ederek fırından alalım. Ayrıca ilk yarım saat fırınımız kapağını hiç açmayalım. Pişen elmalı kekimizi fırından alarak 15 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilim dilim keserek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Hazırladığınız keklerin daha kabarık olmasını istiyorsanız kaliteli malzeme kullanmalısınız. Ayrıca yeni pişen kek fırından alınır alınmaz biraz pısabilir. Bu nedenle kek piştikten sonra fırının kapağını açarak keki fırında soğumaya bırakırsanız daha güzel ve kabarık olacaktır.

Hazırladığınız kekleri hemen tüketemiyor ve tazeliğini korumasını istiyorsanız kekiniz piştikten sonra soğumaya bırakın. Daha sonra kalıbın içinde ağzı kapalı bir şekilde serin bir yerde muhafaza edin. Bu sayede hazırladığınız kek uzun süre tazeliğini muhafaza edecektir.
" } ] }