{ "title": "Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/elmali-tarcinli-kek-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 07:49:44", "author": "Dilferah", "article": [ { "article": "
Elmalı tarçınlı kek tarifi, kimsenin pişman olmayacağı ve ekonomik kek tarifleri arasında yer almaktadır. Elma ve tarçının buluşması ile ortaya çıkan müthiş kek beş çaylarınızda çayınıza eşlik edebilecek vazgeçilmez bir kek tarifidir.

Elmalı Tarçınlı Kek Malzemeleri
Elmalı Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Elmalı tarçınlı kekimize elmalarımızın kabuklarını soyarak başlıyoruz. Elmalarımızın kabuklarını soyduktan sonra bıçak ile ortadan ikiye bölerek çekirdek kısmını temizliyoruz. Yarım hale gelen elmaları ince ince dilimlere ayırıyoruz. Elmalarımızı dilimledikten sonra elmaları büyükçe bir kabın içine alarak, üzerine limonun kabuklarını rendeliyoruz. Elma ve limon kabuklarını iyice harmanlıyoruz.

Elmalı tarçınlı kekimizin hamurunu hazırlamak için birkaç saat oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını karıştırma kabına alarak, üzerine toz şekerimizi ekliyoruz ve mikser ile akışkan bir kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz. Karışımın içine tarçın, yumurta ve sütümüzü ilave ederek karışımımız krema kıvamı alıncaya kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz. Son olarak 2,5 su bardağı unumuzu elekten geçirerek karışımımıza ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz.

Hazır hale gelen kek harcımızı ilk başta dilimlere ayırdığımız elmaların üzerine döküyoruz. Elma dilimleri ile kek hamurunu iyice karıştırıyoruz. Artık tarçınlı elmalı kek hamurumuz hazır hale gelmiş durumda. Kekimizi pişireceğimiz kalıbın tabanına yağlı kâğıt yerleştirerek hamuru kalıba döküyoruz. Elmalı tarçınlı kekimizi önceden 175 derecede ısıttığımız fırına sürerek 50 dakika kadar pişiriyoruz. Kekin piştiğini anlamak için kürdan testine tabii tutuyoruz ve pişen keki fırından alıyoruz. Keki fırından aldıktan sonra beş dakika kadar bekleterek üzerine pudra şekeri serperek servise sunuyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }