{ "title": "Eti Burçaklı Kurabiye", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/eti-burcakli-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 22:40:51", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Eti burçaklı kurabiye, alışılmış kurabiye tatların da farklı bir kurabiye. Kurabiye seven çocuklar için vazgeçilmez bir lezzet olacaktır. Eti burçaklı kurabiyenin yapımı oldukça kolay ve pratik. Pasta börek yapmaya başlayan gençler için oldukça kolay bir tarif. Diyet yapanlar için pek önerilen bir kurabiye değildir. Kalori değeri oldukça yüksek ve tadı bir o kadar güzel bir kurabiye çeşididir.

Eti Burçaklı Kurabiye Malzemeleri
Eti Burçaklı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağı, pudra şekerini ve toz haline getirmiş olduğumuz bisküvileri yarısını ekleyip karıştırın. Hemen ardında unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru yoğurma işlemi bittikten sonra istediğiniz kurabiye şeklini verin ve fırın tepsisine dizin. Daha önce 170 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeleri yaklaşık 20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Fırında çıkmış ve soğumuş olan kurabiyelerin üzerine toz halindeki bisküvi ve tarçın karışımını gezdirin. Eti burçaklı kurabiye hazır istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }