{ "title": "Fincan Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/fincan-kek.jpg", "date": "20.01.2024 02:29:16", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Fincan kek, Pasta yapmayı da yemeyi de bence sevmeyen yoktur. Özellikle de çikolatalı bir keke ya da pastaya en azından bence kimse hayır diyemez ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pasta ya da çikolata tüketmemek oluyor. Pasta çeşitleri de bizim mutfağımızda fazlası ile mevcuttur. Misafirlerimize, eşimize ya da dostumuza hemen bir pasta yapmalıyız mutlaka deriz. O denli aslında hayatımızın içindedir pastalar kekler. Pasta demek aslında çok ağır pastalar demek değil en azından benim için. Hakkı ile yapılmış bir çikolatalı veya kakaolu kek aslında en güzel pastadır. Bugün de sizlere fincan kek tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Fincan kek için gerekli olan malzemeler
Fincan kek nasıl yapılır?

Fincan kek için hazırlamış olduğunuz malzemeleri sırası ile bir karıştırma kabına alın. Kek yaparken klasik olarak yaptığımız ilk şey olan şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Beyaz hal alan yumurta ve şekeri çırptıktan sonra sütünü ve yağını ekleyip bir tahta kaşık yardımı ile hızlı olmayacak şekilde alttan üste doğru karıştırın. Kakaosunu da ekleyin biraz daha karıştırın. En son olarak ise ununu, vanilyasını ve kabartma tozunu da eleyerek sıvı olan karışıma ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın.

Fincanlarımızın ilk olarak iç kısımlarını iyice yağlayın. Daha sonra fincanların boyutuna göre içlerine kek karışımından ilave edin. Ne çok olsun ne de az fincanların yarısı olacak şekilde ekleyin karışımdan. Tüm malzemeyi aynı şekilde yaptıktan sonra bir tencerenin veya bir tavanın içerisine fincanları dizin. En son olarak ise fincanların yarısına gelecek şekilde kabın içerisine ılık su koyun. Tencerenin kapağını kapatmadan önce bir bez ya da havlu ile kapatın ve bu bezin üzerine kapağını örtün. Su kaynamaya gelene kadar hızlı ateşte kaynamaya başladıktan sonra ise altını kısıp 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kek piştikten sonra ise tencerenin kapağını 15 dakika açmayın.15 dakika geçtikten sonra kapağını açıp fincan kekinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }