{ "title": "Fındık Ezmeli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/findik-ezmeli-kek.jpg", "date": "19.01.2024 09:09:35", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Fındık Ezmeli Kek, oldukça pratik olması nedeni ile ve fındık ezmesi sevenler için şahane bir lezzet olmasının yanı sıra zahmetsizce çarçabuk hazırlanmasından dolayı sizlerde özellikle çat kapı gelen konuklar için çayınız demleninceye kadar gecen sürede hazırlanabilecek bu enfes kek tarifimizi sizlerde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İster sıcacık bir fincan çay eşliğinde isterseniz özel günlerinizde veya çocuklarınız için hazırlayarak kendinize ve sevdiklerine mükemmel bir kek ziyafeti sunabilirsiniz.

Fındık Ezmeli Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Fındık Ezmeli Kek Nasıl Yapılır?

Fındık ezmeli kek hazırlığımıza ilk olarak karıştırma kabımıza 3 adet yumurtayı kırarak başlayalım. Ardından yumurtaların üzerine 1 su bardağı dolusu toz şeker ilave edip bir mikser yardımıyla yumurta ve şeker köpük, köpük kar şekline gelinceye kadar çırpalım. Ardından istediğimiz kıvamı alan karışımın üzerine 2 çay bardağı soğuk süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ekledikten sonra tekrar karışımı çırparak tüm malzemeyi iyice harmanlayalım. Ardından kek harcımızın üzerine 3 çorba kaşığı fındık ezmesi ilave edip çırpma işlemine fındık ezmesi iyice harçla buluşuncaya kadar devam edelim. Kek harcımızın üzerine 1 paket kabarma tozu ve bir paket vanilya ilave ettikten sonra hiç karıştırmadan azar azar unumuzu ilave ederken bir yanda da çırpmaya devam edelim. Kek hamurumuz pürüzsüz ve akışkan bir kıvama gelene kadar da çırpma işlemini sürdürelim. Çırpılarak istediğimiz kıvamı alan kek hamurumuz artık hazır.

Daha sonra kek kalıbımızı iyice yağlayarak içine hazır hale gelen kek hamurunu düzgün bir şekilde dökerek yayalım. Artık fındık ezmeli kekimizi pişmeye bırakabiliriz. Bunun için fırınımızı önceden 185 derecede ısıttıktan sonra kekimizi fırına verelim ve kekin kabarma esnasında kesinlikle fırının kapağını açmamaya dikkat edelim. Ardından kabararak kızarmaya başlayan kekimizi dışarıdan kontrol etmeyi de ihmal etmeyelim. Fındık ezmeli kekimiz pişmeye başladığında ortalığa enfes bir koku yayılacaktır. Bu durumda kekin piştiğinin bir işaretidir. Bu aşamadan sonra artık fırınımızın kapağını açarak kekin pişip pişmediğinden emin olabiliriz. Önemli bir püf noktası ise kekimiz nar gibi kızarmış olsa bile mutlaka kürdan testinden geçirmek gerekir. Bu nedenle bir kürdanı pişen kekin üzerine batırarak tekrar çekelim. Şayet kürdana hamur bulaşmışsa kekimiz içini çekmemiş demektir böyle durumlarda ise fırını kapatarak keki fırının sıcağında 5-10 dakika kadar bekletmemiz gereklidir. Bu durumun tam aksi kürdana hamur bulaşmamış ise kızaran keki fırından çıkartarak iyice soğumasını sağladıktan sonra kek kalıbından çıkartıp dilimledikten sonra dilimlerin üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }