{ "title": "Fındıklı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/findikli-kek.jpg", "date": "21.01.2024 08:14:43", "author": "Elif", "article": [ { "article": "Fındıklı kek, içerisine yumurta, şeker, sıvı yağ, un ve fındık koyularak yapılan bir kek türüdür. Fındıklı kek, her zaman yapabileceğimiz kolay ve çabuk hazırlanan bir kek tarifidir. Çocuklarımıza ve beş çaylarına yaparak misafir ikramlarına da sunabiliriz. Fındık vitamin değerleri yüksek bol enerji veren bir yiyecektir. Fındığı kek içinde kullanarak kekin besleyici ve enerji verici özelliğini arttırmış oluruz.

Fındıklı Kek Malzemeleri
Fındıklı Kek Nasıl Yapılır?

Fındıklı kek yaparken kullanacağımız yumurtaları bir süre önce buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığında bekletelim. Yaklaşık 4-5 saat bekletilirse yumurtalar ılık olur ve kek istediğimiz gibi kabarır. Çünkü yumurtaları buzdolabından çıkartıp soğuk olarak kek hamuru hazırlarsak kek kabarmaz.

Geniş ve derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp üzerine toz şeker ekleyelim. Mikser yardımı yüksek ayarda, köpükler oluşana kadar çırpalım. Sıvı yağ ve süt ekleyerek çırpmaya devam edelim. Toz şekerin iyice erimesi gerekir. Fazla çırpmayarak şekeri eritmez isek kek yediğimiz zaman çıtır çıtır bir ağzımıza gelir. Ayrı bir kap içerisine unu eleyerek alalım. Üzerine kabartma tozu, kakao ve vanilyayı da eleyerek karıştıralım. Elediğimiz unlu karışımı da kek malzemesine ekleyerek çırpalım. Bu aşama da tahta bir kaşık kullanarak unu topaklanma olmadan karıştıralım. Fındıkların kabuklarını ayıklayıp mutfak robotu ile ince bir şekilde kıyalım. Kullanacağımız fırın tepsisi ve kek kalıbını margarin ile yağlayıp üzerine hafifçe un serpelim. Hazırlanan fındıklı kek hamurunu kek kalıbına döküp elimiz ile sallayarak hamurun eşit şekilde kalıba yayılmasını sağlayalım.

Daha önceden ısıtılmış fırında 175 derece sıcaklıkta pişirelim. Fındıklı kek fırında iken en az yarım saat fırının kapağını açmamamız gerekir. Çünkü kabarmış olan kek tamamen pişmediği için fırının kapağı açılınca birden söner. Yaklaşık olarak 35-40 dakika da pişmiş olur. Kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabiliriz. Kek içine batırdığımız kürdan ıslak ve hamurlu ise kek pişmemiş olur. Eğer batırdığımız kürdan kuru ise fındıklı kek pişmiş demektir.

Fındıklı kek pişince fırından çıkartılır ve soğuması için bir kenara alınır. Daha sonra kek kalıbı ters çevrilerek kalıptan çıkartılır. Üzerine pudra şekeri serpilerek dilimlenir. Fındıklı kek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }