{ "title": "Galeta Unlu Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/galeta-unlu-kek.jpg", "date": "19.01.2024 22:25:36", "author": "Hacerunnur", "article": [ { "article": "
Galeta unlu kek, hamurunun içerisine galeta unu koyularak yapılan farklı bir kek türüdür. Galeta unu evde bayat ekmeklerden yapılabilmektedir. Böylece hem bayat ekmekler kullanılıp israf edilmemiş hem de farklı yemeklerde kullanılmış olur. Ancak galeta unlu kek tarifinde hazır galeta unu kullanmak gerekiyor.

Galeta Unlu Kek Malzemeleri
Kreması İçin Malzemeleri
Şerbeti İçin Malzemeleri
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Galeta Unlu Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak kremayı hazırlayıp soğumaya bırakabiliriz. Bir tencere içerisine un, nişasta ve toz şeker koyulur ve karıştırılır. Üzerine soğuk süt yavaş yavaş eklenerek orta ateşte ocağa alınır. Krema kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınıp koyu kıvam alması sağlanır. Krema göz göz kabarınca ocaktan indirilir. Kremanın ilk sıcaklığı geçip ılınınca içerisine bir paket toz krem şanti koyup mikser ile iyice çırpılır.

Kek hamurunu hazırlamak için bir karıştırma kabının içerisine oda sıcaklığında bir süre bekletilmiş yumurtalar kırılır. Yumurtanın üzerine toz şeker eklenip çırpılır. Şeker eriyip beyaz krema kıvamına gelince sıvı yağ eklenir ve çırpmaya devam edilir. Daha sonra da galeta unu, Hindistan cevizi, vanilya, kabartma tozu ve iri kıyılmış ceviz içi koyulup çırpılmaya devam edilir. Bütün malzeme karışınca, yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirilir.

Bir tencere içerisine toz şekeri koyup kısık ateşte eritiyoruz. Toz şeker eriyip renk değiştiriyor yani karamel oluyor. Şeker eriyince üzerine soğuk su ekliyoruz. Su eklenince önce şeker sertleşiyor ama daha sonra eriyor. Şekerin sertliği çözünüp eriyince 2-3 damla limon sıkılır ve ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz.

Galeta unlu kek pişince fırından çıkartılıp yaklaşık beş dakika kadar bekletilir. Üzerine ılık şerbet dökülür ve çekmesi beklenir. Hazırladığımız krema dökülür ve tepsinin üzeri streç ile kapatılıp buzdolabında bir gece bekletilir.

Galeta unlu kek servis yapılacağı zaman buzdolabından çıkartılıp dilimlenir. İsteğe göre üzerine farklı süslemeler yapılabilir. Galeta unlu kek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }