{ "title": "Gül Tatlısı", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/gul-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 21:54:16", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını tutturmak ve doğru zamanda tatlıyla şerbeti buluşturmaktır. Şimdi dilerseniz tarifimi vermeye başlayayım. Hepinizin ellerine sağlık.

Gül Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayarak soğumaya bırakalım. Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu sıkıp bir iki taşım daha kaynatıp soğuması için bir kenarda bekletelim.

Hamuru yoğurmak için bir kabın içine sıvı yağını, yoğurdu, margarini alıp iyice karıştıralım ve daha sonra unu, irmiği, vanilyalı ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Daha sonra tezgâh üzerine streç film serip, hamuru üzerinde yarım santim kalınlığında merdane yardımıyla açalım. Çay bardağı ile hamuru keselim. Kestiğimiz bu daire şeklindeki hamurları yarım ay kalacak biçimde üst üste koyarak baş kısmından rulo şeklinde saralım. Sardığımız bu ruloyu bıçak ile ortadan ikiye keselim ve yağlı tepsiye dizelim. Bütün hamura aynı işlemi uygulayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırın içerisinde gül tatlısının üstü hafif kızarana kadar pişirelim. Kurabiyeler sıcakken ılıyan şerbeti üzerine dökelim ve isteğinize göre Hindistan cevizi veya Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Not; Eğer hamurunuz pembe olsun istiyorsanız gıda boyası katabilirsiniz ya da kakaolu yapabilirsiniz iki kaşık unu eksik koyup yerine iki kaşık kakao ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde gülü sarmadan önce iki ucuna fındık koyup aynı şekilde sararak ortasını fındıklı yapabilirsiniz. Gül tatlınız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }