{ "title": "Havuçlu Portakallı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/havuclu-portakalli-kek.jpg", "date": "19.01.2024 07:49:19", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya marketlerden satın alınan keklerin tam tersine oldukça sağlıklı, besleyici ve enfes lezzeti ile bu keki çarçabuk hazırlayarak çat kapı gelen misafirlerinize, çocuklarınıza atıştırmalık olarak ve beş çaylarınız için hazırlayarak bir fincan sıcak çay eşliğinde tüketerek özellikle de kendinizi şımartabilirsiniz.

Havuçlu Portakallı Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Havuçlu Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Havuçlu portakalı kek hazırlığımıza ilk olarak karıştırma kabımızın içine 2 adet yumurtayı kırarak başlayalım. Ardından yumurtaların üzerine1 su bardağı toz şeker ilave ederek bir çırpma teli yardımıyla şeker ve yumurtalar köpük, köpük kar haline gelinceye kadar çırpalım. Karışım istenilen kıvama geldikten sonra üzerine 1 su bardağı dolusu yoğurdu ekleyip tekrar çırparak yoğurdu da karışıma dahil edelim. Karışımın üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave ederek çırpma işlemine devam edelim.

Daha sonra 1 adet portakal ve 2 adet havucu başka bir kabın içine rendenin iri gözü ile rendeleyerek avuç içimizle havuç ve portakalı sıkarak suyunu çıkarttıktan sonra elimizde kalan posayı çırpılan karışıma ilave edelim. Ardından 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu da ilave ederek karışımı tekrar çırpalım. Ardından çırpılan karışımın üzerine elenmiş unumuzu azar azar ilave ederken bir taraftan da çırpma işlemini sürdürelim. Kek hamurumuz akışkan ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırparak çırpma işlemini tamamlayalım. Kek hamurumuz hazır hale geldikten sonra artık kek kalıbımızı iyice yağladıktan sonra karışımı kalıba düzgün bir şekilde dökerek yayalım. Kekimizi önceden 185 derecede ısıtılmış fırına vererek kekimiz kabararak kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartalım. (Kekimizin içini çekerek pişip pişmediğini anlamak için keki fırından çıkarmadan hemen önce kürdan testinden geçirmeyi ihmal etmeyelim. Şayet keki batırılan kürdana hamur bulaşmış ise sıcak fırında keki fırın soğuyuncaya kadar bekleterek içini çekmesini sağladıktan sonra fırından çıkartalım.) Kekimizi fırından alıp soğumasını sağladıktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek çay veya meyve suyu eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }