{ "title": "Hindistan Cevizli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/hindistan-cevizli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 03:43:47", "author": "İzhan", "article": [ { "article": "Hindistan cevizli kek, bu kek Hindistan cevizi aromasıyla sizlerin de beğeneceğiniz kek türleri arasında yer alır. Tropikal bölgelerde yetişen bir palmiye türünün meyvelerinden elde edilen beyaz tanecikleri, keklere ayrı bir lezzet katmaktadır. İçeriğine yüksek oranda sindirimi kolay yağ olması nedeniyle biraz kilo aldırmaya yatkın bir besindir. Fakat çok besleyici, vücudu güçlendirici faydalı özellikleri bulunmaktadır. İçinde bütün amino asitleri barındıran, yüksek kaliteli proteinlere sahip olan, kükürt, potasyum, magnezyum ve sodyum yönünden zengin bir besindir. Keklerde kullanılan kurutulmuş halinin enerji değerleri oldukça yüksektir. Ayrıca midesinde asit sorunu yaşayanlara özellikle tavsiye edilmektedir. Kişileri rahatlatıcı özelliği vardır. İshal, kolit, hazımsızlık, kusma, dizanteri ve gaz problemlerine karşı faydalıdır. Eğer kusma sorununuza çare bulamadıysanız, Hindistan cevizi tüketmenizi öneririz. Kekinizi hazırlamaya başlamadan önce kullanacağınız malzemeleri buzdolabından dışarıya çıkararak, oda sıcaklığına gelmesini sağlayınız. Güzel kabarmış bir kek yapmak istiyorsanız, bu küçük püf noktasını atlamayın. Bir de malzemelerinizi güzelce çırpın. Özellikle toz şeker ve sıvı yağı önden çok iyi çırpmanız gerekir. Genellikle önden yumurta ve toz şekeri çırptığınızı biliyoruz. Fakat bu yolu denedikten sonra, bize hak vereceksiniz. Şimdi kekimizin yapımına başlayalım isterseniz;

Hindistan cevizli kek tarifi için gerekli olan malzemeler
Kekin üzeri için
Hindistan cevizli kek nasıl yapılır?

Önce derin bir kâsenin içine toz şeker ve sıvı yağı koyarak, mikserle iyice çırpıyorsunuz. Daha sonra içerisine yumurtaları koyarak çırpmaya devam ediyoruz. Çırpma işleminin önemini biliyorsunuz ne kadar çok çırparsanız kekinizin kabarması ve lezzeti o kadar güzel olacaktır. Bundan sonra karışımın içine bir su bardağı yoğurdumuzu ilave edelim. Yoğurtla birlikte malzemeyi yeniden çırpalım. Malzemenin içine sırasıyla limon suyunu, limon kabuğu rendesini, Hindistan cevizini ve vanilyayı ilave ederek, çırpma işlemine devam edin. Başka bir yerde elenmiş unu ve kabartma tozunu iyice karıştırın. Diğer karışımın içine yavaş bir şekilde tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin. Bu aşamadan itibaren karışımı mikser yerine, tahta bir kaşıkla yaparsanız, kekinizin kabarmasına yardımcı olursunuz. Artık kek hamurunuz hazır hale geldi. Yağlamış olduğunuz bir kek kalıbına kek hamurunu koyabilirsiniz. Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırının içine kek kalıbını koyun. Yaklaşık olarak 35-40 dakikada fırınınızın durumuna göre kekiniz pişmiş hale gelecektir. Kekin piştiğini ilk 25 dakikadan sonra üzerine batırdığınız bir kürdanla anlayabilirsiniz. Batırıp çıkardığınız kürdan temiz bir şekilde çıkıyorsa, kekiniz pişmiş demektir. Keki fırından çıktıktan sonra ılınması için 10-15 dakika bekleyin. Kalıptan çıkardığınız kekin üzerini dilerseniz çilek ve çikolata ile süsleyebilirsiniz. Üzerine tekrar Hindistan cevizi rendesi dökerek, güzel bir görünüm ve lezzet elde edebilirsiniz. Artık Hindistan cevizli kekiniz konuklarınıza ikram için hazır hale gelmiştir. Bir servis tabağına alarak, masanızın baş köşesine koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }