{ "title": "Hindistan Cevizli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/hindistan-cevizli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 03:43:47", "author": "İzhan", "article": [ { "article": "Hindistan cevizli kek, bu kek Hindistan cevizi aromasıyla sizlerin de beğeneceğiniz kek türleri arasında yer alır. Tropikal bölgelerde yetişen bir palmiye türünün meyvelerinden elde edilen beyaz tanecikleri, keklere ayrı bir lezzet katmaktadır. İçeriğine yüksek oranda sindirimi kolay yağ olması nedeniyle biraz kilo aldırmaya yatkın bir besindir. Fakat çok besleyici, vücudu güçlendirici faydalı özellikleri bulunmaktadır. İçinde bütün amino asitleri barındıran, yüksek kaliteli proteinlere sahip olan, kükürt, potasyum, magnezyum ve sodyum yönünden zengin bir besindir. Keklerde kullanılan kurutulmuş halinin enerji değerleri oldukça yüksektir. Ayrıca midesinde asit sorunu yaşayanlara özellikle tavsiye edilmektedir. Kişileri rahatlatıcı özelliği vardır. İshal, kolit, hazımsızlık, kusma, dizanteri ve gaz problemlerine karşı faydalıdır. Eğer kusma sorununuza çare bulamadıysanız, Hindistan cevizi tüketmenizi öneririz. Kekinizi hazırlamaya başlamadan önce kullanacağınız malzemeleri buzdolabından dışarıya çıkararak, oda sıcaklığına gelmesini sağlayınız. Güzel kabarmış bir kek yapmak istiyorsanız, bu küçük püf noktasını atlamayın. Bir de malzemelerinizi güzelce çırpın. Özellikle toz şeker ve sıvı yağı önden çok iyi çırpmanız gerekir. Genellikle önden yumurta ve toz şekeri çırptığınızı biliyoruz. Fakat bu yolu denedikten sonra, bize hak vereceksiniz. Şimdi kekimizin yapımına başlayalım isterseniz;