Hurmalı Kek Tarifi, Hurma, Kuran'da ayetlerde cennet nimeti olarak adı geçen bir meyvedir. Lezzetinin ötesinde besleyici özelliği çok yüksek olan gıda ve ilaç niyetine kullanılan bir besindir. Beynin fosfora ihtiyacı olduğundan, hurma tüketimi özellikle tavsiye edilmektedir. Bu yüzden kekinize hurma koymanız, lezzetini arttırdığı gibi, besleyici özelliğine de katkı sağlar. Şimdi kekimizin yapımına başlayalım.
Hurmalı Kek Tarifi Malzemeleri
3 adet yumurta
2 çay bardağı çekirdekleri çıkartılmış, doğranmış hurma
2 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kakao
5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hurmalı Kek Nasıl Yapılır?
Çok farklı lezzetiyle kekimizin yapımına başlayalım. Önce yumurta ve şekeri iyice çırparak, krema haline getirelim. Sonra içerisine sütü, sıvıyağı, ceviz, tarçın, kakao, vanilya ve hurmayı ekleyerek, birlikte karıştıralım. Bu karışıma ilave olarak kabartma tozunu ve unu ekleyip koyu bir kıvama gelene kadar iyice karıştıralım. Az yağladığımız fırın kabımızın içerisine hazırladığımız kek hamurumuzu dökelim. Fırın ısısını 180 dereceye getirelim. 30 dakika kadar sürecek olan pişirme süresinden sonra, kekimizi soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra isteğinize göre kare ya da dikdörtgen şeklinde keserek, tabaklarımıza servis yapmaya başlayalım.