{ "title": "Islak Kek Yumurtasız", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/islak-kek-yumurtasiz.JPG", "date": "19.01.2024 15:13:44", "author": "Nehire", "article": [ { "article": "
Islak Kek Yumurtasız, İçeriğindekimalzemeleri ile yüksek besin değeri olan, lezzetine, bir de şık görünümü eklenince, tadını beğeneceğiniz ıslak kek, yumurta sevmeyenler için tavsiye edeceğimiz kek türlerindendir. Yapımında yumurta kullanılmadığından, diğer klasik ıslak keklerden biraz farklıdır. Üzerine ayrı bir sos yapıldığından, sanki yaş pasta tadı verecektir. Kekimizin yapımına başlayalım isterseniz.

Islak Kek Yumurtasız Tarifi İçin Malzemeleri
Islak Kek Yumurtasız Sosu İçin Malzemeleri
Islak Kek Yumurtasız Nasıl Yapılır?

İlk olarak, bir kapta şeker ve yumurtaları iyice eriyene kadar çırpın. Bu sırada 1 yemek kaşığı tereyağını eritip, çay bardağına koyalım ve bunun üzerini sıvıyağ ile tamamlayalım. 2 çorba kaşığı ile kakaoyu ve sütü ekleyip, karıştırıcı ile çırpmaya devam edelim. İlave edeceğimiz, vanilya, kabartma tozu ve sıvıyağından sonra karışımı az daha çırpalım. Kıvamına göre 8-9 yemek kaşığı kadar unu ekleyelim. Pütürlerin olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. (Genelde 8 kaşık un yeterli geliyor) Yağladığımız kek kalıbımıza, hamurumuzu dökelim. Geniş bir fırın kabı ıslak kekin ince olmasını ve sosun daha iyi emmesini sağlar. Fırınımızı 180 derecelik ısıya getirip, ısıttıktan sonra kekimizi pişmesi için içine koyalım. Keki 35-40 dakika kadar pişirelim. Ayrıca, sosun bütün malzemelerini bir tencereye koyup, 5 dakika kadar kaynatalım. İlk dumanlı hali geçene kadar, bir kenarda soğumaya bırakalım. Fırından çıkardığımız kekimizi küçük kareler halinde dilimleyerek, üzerine soğumuş olan sosumuzu dökelim. 1-2 saat dinlendirdikten sonra şahane bir ıslak kek sizleri bekliyor. Çay saatinizde konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }