{ "title": "Islak Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/islak-kek(1).jpg", "date": "19.01.2024 17:49:39", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Islak kek, tabiri kekin genellikle çikolata sosuyla buluşturulması sonucunda ortaya çıkar. Kekin üstüne dökülen soslar çeşitlilik gösterebilir. Ancak ıslak kek dendiği zaman herkesin aklına ilk gelen çikolata sosudur. Bu tarif hem kek zevkinizi hem de pasta zevkinizi almanızı sağlar. Fakat kekin kıvamını tam olarak yakalamanız şarttır. Bu nedenle ıslak kek yapacaklar bazı detaylara dikkat etmelidir. Bunlara uyarsanız pişireceğiniz ıslak kekin talipleri çok olur.

Islak kek yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Kekin fırında pişme süresi yaklaşık 40 dakika kadardır. Buna kullandığınız fırının özellikleri de etki eder. Ancak kekin tam piştiğini anlamak için, kürdan testi yapabilirsiniz. Fırından alırken kürdanı keke batırarak, temiz olduğunu kontrol edersiniz. Piştiyse keki fırından alabilirsiniz. Şimdi ıslak kek tarifini birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Islak kek için gerekli malzemeler
Sos için gerekenler
Islak kek nasıl yapılır?

Hazırladığımız ıslak kek kakaolu olacak. Çünkü herkesin en fazla sevdiği kakaolu olanıdır. Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra, önce yumurtaları iyice çırpalım. İyice köpürttükten sonra içine toz şekeri atalım. Bu sırada mikserle malzemeleri çırpmaya devam edelim. Öncede belirttiğimiz gibi tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun.

Sütle birlikte eritilmiş margarini ayrı bir kâsede karıştıralım. Bunları çırptığımız yumurtalı karışıma ilave edelim. Mikserle çırparak hepsini homojen şekilde karıştıralım. Başka kapta karıştırdığımız unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek, karıştırmaya tahta kaşıkla devam edelim. Bu sırada fırını 175 derecede ısıtmaya başlayalım. Kek hamurunu yağladığımız kalıba dökelim. Hafifçe kalıbı sallayarak, kabarcıkların sönmemesini sağlayalım. Fırın kızdıysa hemen ıslak kek hamurunu kalıpla fırına koyalım ve pişmeye başlasın.

Bu arada ıslak kekin sosunu hazırlamaya başlayabiliriz. Kâsenin içinde yumurta sarılarını, toz şekeri, un ve kakaoyu çırpmaya başlayın. İçine suyunu azar azar koyarak, karıştırmaya devam edin. Daha sonra bunu ocakta orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Kek fırından çıkarılınca, sosu ılık olarak kekin üstüne gezdirerek dökün. Islak kek soğuduktan sonra pudra şekerini üzerine serpin. Sevdiklerinize dilimleyerek, ıslak kek ikramını yapabilirsiniz. Çayla birlikte mükemmel bir sunum olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }