{ "title": "Jöleli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/joleli-kek.jpg", "date": "21.01.2024 07:55:23", "author": "ESRA TOPAL", "article": [ { "article": "
Jöleli Kek, keki yumuşak sevmeyen kişiler için oldukça kurtarıcı niteliktedir. Özellikle üzerinde sevdiğiniz meyvelerden oluşan o mayhoş tattaki lezzeti denediğinizde siz de müptelası olacaksınız diyebiliriz. Hazırlanışı da oldukça kolay olan jöleli kek için ölçülere özellikle dikkat etmeniz kıvamını tutturmanız açısından oldukça etkili olacaktır. Misafirlerinize özel ve değişik lezzet arayan kişiler için şimdi tarifinden ve malzemelerinden bahsedelim.

Jöleli Kek Malzemeleri
Kreması için
Jölesi için
Süslemek için
Jöleli Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle kekimizi hazırlamak için derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar mikser yardımıyla çırpalım. Diğer malzemeleri de sırasıyla ilave edelim ve spatula yardımıyla malzemelerin en altından üste çıkaracak şekilde karışıma ilave edelim. Kelepçeli kalıbı fırının içinde yağlı kâğıt serili tepsinin içine dökelim ve önceden ısıtılan fırında 150 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkardığımız kekin üzerini nemli bezle örtelim ve soğumasını bekleyelim. Kekimiz soğumaya bırakılırken diğer yandan da kremasını hazırlamak için şeker, süt, nişasta ve unu tencereye koyarak orta ateşte sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyelim ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirerek altını kapatalım. Ardından kutu kremayı, vanilyayı da ilave ederek karıştırıcı yardımıyla 5 dakika kadar çırpalım ve hazırlanan kremayı da pişen kekin üzerine dökelim ve donmasını bekleyelim.

Kek ve muhallebimiz hazırlanmışken jölesini hazırlarken de tencereye toz şeker vişne suyu nişasta ve 1 paket vanilyayı sırasıyla ekleyelim ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim ve kremanın üzerini kaplayacak şekilde dökelim. Oda sıcaklığında bir müddet dinlenen jöleli kekimizi buzdolabında 1 gün bekleterek iyice kendine gelmesini sağlayalım ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }