{ "title": "Kabarık Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/kabarik-kek.jpg", "date": "21.01.2024 08:51:19", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Kabarık Kek; Günlük hayatımız da gerek gün içinde gerekse çocukların isteği üzerine hemen kolayca yaptığımız tariflerden biri de kektir. Tek istediğimiz kekimizin kabarmasıdır. Bunun da birkaç püf noktası vardır. Bunlara dikkat ederseniz artık sizin de kekleriniz sönmeden kabaracak hatta kabarmaktan çatlayacaktır. Şimdi dilerseniz kabarık kek nasıl yapılır tarifimi sizlerle paylaşayım. Hepinizin ellerine sağlık.

Kabarık Kek Malzemeleri
Kabarık Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurtalar ve toz şekeri kuru bir kapta içerisinde iyice köpürene kadar çırpalım. Daha sonra süt ve sıvı yağını da ilave edelim. Ayrı bir yerde un ve vanilyayı harmanlayıp eleyelim. Unumuzu elememiz kekin kabarması için önemli bir aşamadır. Un ve vanilya karışımını tekrardan eleyerek yumurtalı karışıma ekleyelim. Bu aşamadan sonra artık mikser kullanmamalısınız çünkü unu mikserle karıştırınca kekiniz söner ve kabarmaz. Mikser yerine çırpma teliyle yavaş yavaş unu yedirin. Kekin iyi kabarmasının püf noktası unu iyice eleyip havalandırmaktır. Kekiniz o denli kabaracaktır. Son olarak da kabartma tozunu ekleyin ve çok karıştırmadan birkaç kez karıştırarak yedirin. Çok karıştırırsanız kabartma tozu etkisini kaybeder ve kekiniz sönük olur. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına sürelim. Fırını ısıtmadan keki atarsanız fırın ısınana kadar kekin üstü kabuk tutar ve güzel pişmez. Kekiniz fırındayken ilk 30 dk fırının kapağını asla açmayınız. Eğer açarsanız kekiniz hava alır ve boşluklar oluşur. Bu boşluklarda kekinizi sönmesine sebebiyet verir. Kekinizin üstü pişerken çatlarsa endişe etmeyin. Çünkü çatlayınca içi de bir o kadar güzel pişer. Kekiniz artık piştikten sonra da hemen kapağı açmayın. Taki o ilk sıcağı geçene kadar. Diğer bir püf nokta kekinizi soğutup demlenmesini bekleyin ve daha sonra kalıptan çıkarıp kesin. Yoksa kekiniz dağılır ve ufalanır.

Afiyet olsun.
" } ] }