{ "title": "Kadayıflı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/kadayifli-kek.jpg", "date": "19.01.2024 06:03:39", "author": "Akalın", "article": [ { "article": "Kadayıflı Kek, Değişik ve oldukça lezzetli tatlar arayanlar için kolaylıkla hazırlanabilecek mükemmel bir kek tarifi olan kadayıflı kek ile kabul günleriniz ve çay saatleriniz şölene dönüşebilir.

Kadayıflı Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Kadayıflı Kekin Şerbeti için
Kadayıflı Kek Nasıl Yapılır?

Kadayıflı kek hazırlamaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 3,5 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su ve bir dilim limonu ilave edip karıştırarak ocağa alalım. Önce yüksek ateşte şerbetimiz kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 10-12 dakika kadar kaynayarak kıvam alan şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Ardından 250 gr kadayıfı elimizle didikleyerek iyice havalandıralım ve didiklenen kadayıfları 2 eşit parçaya ayıralım. Kadayıfların bir bölümünü yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbının tabanına iyice bastırarak döşeyelim ve bir kenarda bekletelim.

Kekimizin hamurunu hazırlamak için karıştırma kabımıza ilk olarak 1 su bardağı toz şekeri ve 3 adet yumurtayı kırarak bir tahta kaşık yardımıyla iyice çırpalım. Çırpılan karışımın içine 1 su bardağı sütü ekleyerek karıştıralım ve üzerine un, vanilya, kabartma tozu ve 1 su bardağı dövülmüş ceviz içini ilave ederek çırpmaya devam edelim. Kek hamurumuz kıvam aldıktan sonra kelepçeli kalıptaki kadayıfın üzerine dökerek yayalım ve üzerine diğer kadayıfı yerleştirerek hafifçe bastıralım.

Daha sonra tereyağını küçük küçük parçalara ayırarak kalıptaki kadayıfın üzerine yerleştirelim ve fırınımızı 180 derecede önceden ısıtarak kekimizi fırına verip üzeri kızarana kadar pişirelim. Kekimiz kızardıktan sonra fırından çıkartarak ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim ve üzerine soğuk şerbeti dökerek, bir kapak kapatalım ve şerbetin çekmesini sağlayalım.

Kadayıflı kekimiz şerbetini çekerek hazır hale geldikten sonra kalıptan çıkartarak istediğimiz şekilde dilimleyerek dondurma eşliğinde servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }